СК "Інтер-Плюс" і СК "Фенікс" розпочали добровільний вихід з ринку

28.05.2024    16:38

Національний банк України рішенням від 24 травня надав дозвіл ПрАТ "СК "Інтер-Плюс" і ПрАТ "СК "Фенікс" (обидва - Київ) на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив плани їхнього виходу, повідомляється на сайті регулятора.

Після завершення процедури виходу з ринку страховики зобов'язані звернутися до Національного банку із заявами про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності.

Як повідомлялося, загальні збори акціонерів СК "Інтер-Плюс" 3 травня ухвалили рішення про вихід із ринку шляхом виконання страхового портфеля.

Відповідно до звітності за 2023 рік страховий портфель компанії формувався за рахунок платежів зі страхування відповідальності перед третіми особами, страхування відповідальності власників повітряного транспорту (включно з відповідальністю перевізника), страхування відповідальності власників водного транспорту (включно з відповідальністю перевізника) - 76,8%, з КАСКО - 6,1%, страхування медичних витрат - 5,8%.

Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді склав 140,075 млн грн, сформовані страхові резерви - 13,006 млн грн. За 2023 рік компанія виплатила страхових відшкодувань в обсязі 4,369 млн грн. Її частка за страховими преміями на ринку становить 0,3%.

Рішення про вихід "СК "Фенікс" з ринку в такий спосіб акціонери компанії ухвалили 19 квітня 2024 року. Страховий портфель компанії на 81% складався з платежів зі страхування наземного транспорту (крім залізничного). Обсяг її страхових премій у зазначеному періоді становив 1,176 млн грн, сформовані страхові резерви - 166 тис. грн. За 2023 рік страховик виплатив страхові відшкодування в обсязі 33 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,003%.

ПрАТ "Страхова компанія "Інтер-Плюс" здійснює страхову діяльність у сфері ризикового страхування і працює на страховому ринку України з 2003 року.

СК "Фенікс", зареєстрована 2001 року, спеціалізується на ризикових видах страхування.

Теги:   СК Фенікс Інтер-Плюс Переглядів:   75