Долар США зміцнюється до євро і фунта, дешевшає до ієни

Ринки 29.05.2024    11:47

Курс долара США помірно збільшується до євро і фунта стерлінгів і слабо знижується в парі з японською єною вранці в середу.

Розрахований ICE індекс DXY, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,1%, ширший WSJ Dollar Index - 0,04%.

Найважливішою подією для світових ринків цього тижня стане публікація нових даних про інфляцію в США - індекс PCE, на який звертає увагу Федеральна резервна система (ФРС) під час оцінювання інфляційних ризиків, буде оприлюднено в п'ятницю.

Голова Федерального резервного банку Міннеаполіса Ніл Кашкарі заявив у вівторок, що йому потрібно побачити більше підтверджень стійкості уповільнення інфляції в країні, перш ніж він зможе підтримати рішення про початок пом'якшення політики ФРС. Кашкарі також не став виключати можливості підвищення ставки Федрезервом, якщо інфляція в Штатах перестане сповільнюватися.

Пара євро/долар за даними на 9:17 кв торгується на рівні $1,0849 порівняно з $1,0857 на закриття ринку у вівторок.

Курс фунта до долара становить $1,2753 порівняно з $1,2763 за підсумками минулої сесії.

Вартість долара в парі з ієною перебуває на рівні 157,1 ієни проти 157,18 ієни на кінець торгів напередодні.

Банк Японії може розглянути можливість коригування грошово-кредитної політики, якщо значне ослаблення ієни загрожуватиме підтримці цінової стабільності, сказав під час виступу в середу член ради керівників регулятора Сейдзі Адачі.

За його словами, ймовірність забезпечення стійкої інфляції на рівні 2% підвищується, але ще не 100-відсоткова. Японський центробанк має діяти акуратно і не допустити передчасного підвищення процентних ставок, щоб не нашкодити економіці, заявив він.

У березні Банк Японії підвищив ставки вперше з 2007 року. Адачі не вважає це рішення переходом до посилення ДКП.

Теги:   фунт долар євро ієна Переглядів:   59

Читайте також:

17.10

Найближчої неділі в Молдові вибори президента, оприлюднено дані соцопитування

17.10

Через зливи та повені на півдні Франції довелося евакуювати людей

17.10

Taiwan Semiconductor збільшив чистий прибуток до рекорду на 54%