На півночі Індії встановилася аномальна спека в 50 градусів

Ринки 29.05.2024    21:30

На півночі Індії фіксують рекордно високі для цього сезону показники температури повітря, у деяких районах Делі стовпчик термометра наблизився до позначки в 50 градусів за Цельсієм, повідомляють у середу індійські ЗМІ.

За даними телеканалу NDTV, Метеорологічна служба Делі зареєструвала в місті рекордно високу для всієї Індії температуру повітря в 52,3 градуса за Цельсієм, що більш ніж на два градуси перевищує показники вівторка.

CNN із посиланням на місцеву владу, зі свого боку, зазначає, що деякі райони Делі зазнають труднощів із водопостачанням, а десь його взагалі немає. Райони, які зазвичай отримують воду двічі на день, тепер отримуватимуть її один раз на день у зв'язку з перенаправленням її в райони, які практично не мали водопостачання.

Індійські ЗМІ повідомляють, що напередодні в Делі високі температурні показники зафіксували на трьох метеостанціях. На міській метеостанції в Сафдарджанзі зареєстрували температуру в 45,8 градусів за Цельсієм, а в районах Мунгешпур і Нарела та Наджафгарх стовпчик термометра сягнув 49,9 градусів за Цельсієм. Це на дев'ять градусів вище нормальної температури для цієї пори року.

За даними The Hindustan Times, Метеорологічна служба Індії прогнозує на середу ясне небо, сильну спеку, що переважає в кількох частинах Делі, а також сильний і поривчастий вітер.

Через аномальну спеку в місті на найближчі два дні оголошено найвищий рівень погодної небезпеки.

У метеорологічній службі припускають, що спека може почати спадати з 30 травня.

Видання Business Standard зазначає, що, за даними експертів, основним чинником, що сприяє сильній спеці в Делі, є теплові хвилі зі штату Раджастхан на північному заході Індії. Так, у Раджастхані та Хар'яні температура повітря зараз перевищує 50 градусів за Цельсієм.

"Райони Делі особливо схильні до впливу раннього приходу цих гарячих вітрів, які погіршують і без того сувору погоду. Такі райони, як Мунгешпур, Нарела і Наджафгарх першими відчули всю силу цих гарячих вітрів", - сказав регіональний керівник Індійського метеорологічного управління (IMD) Кулдіп Шрівастава.

В інших частинах країни жителі також потерпають від спеки. Так, ЗМІ поширили кадри, на яких видно, як учні однієї зі шкіл штату Біхар непритомніють від спеки.

Найвищу до цього моменту температуру в Індії фіксували в травні 2016 року, коли в Пхалоді в Раджастхані стовпчик термометра сягнув 51 градуса за Цельсієм.

Теги:   спека Індія Переглядів:   119

Читайте також:

22.09

У Києві стартував Європейський тиждень спорту

22.09

В Умані посилюються заходи безпеки напередодні єврейського Рош га-Шана

22.09

"Зелений парк" наростив обсяг виробництва на 25%