Rheinmetall інвестує понад 180 млн євро в завод з виробництва снарядів у Литві

Ринки 03.06.2024    13:30

Німецький військовий концерн Rheinmetall інвестує понад 180 млн євро в завод із виробництва снарядів у Литві, угоду підписала міністр економіки та інновацій Литви Аушріне Армонайте, повідомляє прес-служба міністерства в понеділок.

"Створення заводу Rheinmetall у Литві є надзвичайно важливим кроком у відповідь на нагальні потреби нашої країни у сфері оборони та безпеки. Це допоможе забезпечити безперебійний доступ до найнеобхіднішої зброї та боєприпасів, оскільки продукцію, необхідну для європейської оборони, ми вироблятимемо самі", - ідеться в прес-релізі Армонайте в понеділок.

Зі свого боку гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер подякував Литві за довгострокове партнерство.

Заводу з виробництва 155-мм артилерійських снарядів, який, як очікується, вироблятиме десятки тисяч снарядів на рік, присвоєно статус великого проекту, і очікується, що його конкретне місце буде оголошено найближчими тижнями.

Представники уряду Литви повідомили, що одним із ймовірних місць будівництва заводу розглядають Радвілішкський район, недалеко від міста Байсогала, на державній землі, яка наразі перебуває у віданні Литовського університету наук про здоров'я за договором про користування.

Заступник міністра транспорту Юлюс Скачкаускас заявив минулого тижня, що будівництво заводу Rheinmetall має розпочатися в жовтні цього року.

Теги:   Литва завод снаряд Rheinmetall виробництво Переглядів:   196

Читайте також:

07.09

«Метінвест» у I півріччі наростив виручку на 22% до $4,319 млрд

07.09

Smith&Wesson знизив виручку на 23%

07.09

Міжнародні резерви України в серпні зросли на $5 млрд і становлять $42 млрд