Експорт газу з Азербайджану перевищить 24 млрд куб. м - Алієв

Нафта і газ 04.06.2024    17:55

Експорт газу з Азербайджану 2024 року перевищить 24 млрд кубометрів, заявив президент країни Ільхам Алієв.

«Цього року наш експорт газу перевищить 24 млрд кубометрів. Сьогодні азербайджанський газ імпортують вісім країн. Азербайджан уже зарекомендував себе як надійний партнер у питаннях газопостачання«, - сказав Алієв у вівторок, виступаючи на відкритті 29-ї міжнародної виставки “Нафта і газ Каспію” і 12-ї Каспійської міжнародної виставки “Енергетика і ”зелена» енергія» в рамках Бакинського енергетичного тижня.

Президент наголосив, що географія країн, які купують газ у Азербайджану, розширюватиметься. «З низкою країн ми проводимо активні переговори. У них є потреба в азербайджанському газі, і ми забезпечимо їхню енергетичну безпеку", - додав Алієв.

Як повідомлялося раніше, Азербайджан 2023 року збільшив експорт газу на 5,3% - до 23,8 млрд кубометрів, поставки в Європу становили 11,8 млрд кубометрів (+3,5%).

Наразі покупцями азербайджанського газу в Європі є Італія, Греція, Болгарія, Румунія, Угорщина та Сербія. Крім цього, ще низка країн у Європі висловили зацікавленість у купівлі азербайджанського газу. Також азербайджанський газ купують Грузія і Туреччина.

Теги:   Газ Азербайджан експорт Переглядів:   162

Читайте також:

16.09

"Укрнафта" імпортує бензин і дизель Євро-5 з 5 країн

16.09

Азербайджан знизив прогноз експорту газу в Європу до 12,5 млрд кубометрів

16.09

Азербайджан збільшив експорт газу з Шах-Денізу на 2%