ЦГЗК має намір побудувати трубопровід від шахти "Гігант-Глибока" до хвостосховища

Металургія 04.06.2024    23:18

Центральний гірничо-збагачувальний комбінат (ЦГЗК, Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що входить до групи "Метінвест", має намір побудувати трубопровід шахтних вод від шахти "Гігант-Глибока" до хвостосховища підприємства.

Згідно з інформацією ЦГЗК, оприлюдненою на сайті мерії Кривого Рогу, метою проєкту є будівництво нового трубопроводу шахтних вод від стовбура "Перемога" до хвостосховища ЦГЗК.

Водночас уточнено, що цей водопровід будуватимуть для забезпечення ЦГЗК незалежним водопроводом для відведення шахтних вод, що поліпшить екологічну ситуацію і водний баланс підприємства. Надходження води здійснюється наявним напірним трубопроводом діаметром 400 мм від стовбура "Перемога" до точки підключення нового трубопроводу, що перебуває у процесі проєктування.

ЦГЗК входить до п'ятірки найбільших виробників гірничорудної сировини України. Спеціалізується на видобутку та виробництві залізорудної сировини - концентрату й окатишів.

ЦГЗК входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

Керуючою компанією групи "Метінвест" є ТОВ "Метінвест Холдинг".

Теги:   шахта ЦГЗК Метінвесту трубопровід Переглядів:   178

Читайте також:

05.09

"Дніпровський метзавод" знизив виробництво прокату на 54,6%

04.09

Новоселівський ГЗК виплатить 3,4 млн грн дивідендів

04.09

Goldman Sachs різко знизив прогноз вартості міді на 2025 рік