СК "Євроінс Україна" змінила голову правління

05.06.2024    16:21

Збори акціонерів ПрАТ "Страхова компанія "Євроінс Україна" (Київ) 31 травня припинили повноваження глави правління Янко Ніколова, призначивши його заступником глави правління, повідомляють в оголошенні компанії в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Головою правління компанії призначено Андрія Яковенка, який до цього обіймав посаду заступника голови правління "СК "Євроінс Україна", раніше - директора з роботи з ключовими партнерами ПрАТ "СК "Альфа страхування". Водночас наголошується, що до узгодження його на новій посаді Національним банком (НБУ) він виконуватиме обов'язки голови правління.

Крім цього, на директора департаменту розвитку регіональної мережі Дмитра Ткача покладено повноваження в.о. першого заступника голови правління на період перебування Людмили Кузьменко, яка обіймає цю посаду, в декретній відпустці.

Як повідомлялося, СК "Євроінс Україна" - універсальна страхова компанія, що працює на ринку України з 1992 року. Входить до болгарської страхової групи Euroins, яка є однією з найбільших незалежних страхових груп, що працюють у країнах Центральної, Східної та Південно-Східної Європи. EIG є дочірньою компанією Eurohold Bulgaria, провідної енергетичної та фінансової групи Центральної, Східної та Південно-Східної Європи.

СК "Євроінс Україна" у 2023 році збільшила премії на 20,4% порівняно з 2022 роком - до 565 млн грн, уклала понад 662 тис. договорів страхування, що на 17% більше, ніж попереднього року.

Обсяг виплачених відшкодувань за 2023 рік зріс на 41,5% порівняно з 2022 роком - до 265,343 млн грн.

Теги:   СК голова правління Євроінс Україна Переглядів:   219