Україна скоротила імпорт свинини втричі - "Свинарі України"

Агро 06.06.2024    21:28

Імпорт свинини в Україну в січні-травні 2024 року становив 1,4 тис. тонн на $3,7 млн, що майже втричі менше, ніж за аналогічний період 2023 року, повідомила галузева асоціація "Свинарі України".

"Помітно нижчі, ніж торік, внутрішні ціни на ринку свинини створили природний економічний бар'єр для надходження імпортної свинини. Так, хоча і в країнах ЄС ціни на свинину в січні-травні були на 5-6% нижчими, ніж за перші п'ять місяців 2023 року, двозначне зниження закупівельних цін на живець в Україні на тлі інших економічних і геополітичних викликів не сприяє активізації поставок із держав співдружності", - зазначили в асоціації.

За інформацією експертів, в останні два місяці естафету перейняла Канада, питома вага якої в географічній структурі надходження імпортної свинини в Україну становила майже 62%. Саме завдяки таким заокеанським надходженням обсяги імпорту в травні були на 75% вищими, ніж минулого місяця.

Попри зазначене пожвавлення, порівняно з квітнем імпортна активність залишається рекордно низькою, а ринок м'яса орієнтований на українського постачальника продукції.

"Внутрішня пропозиція свинини задовольняє абсолютну більшість потреб м'ясопереробної галузі навіть за деякими позиціями, які до цього були популярними серед імпортерів. Так, м'ясопереробники зазначають, що запаси не лише субпродуктів і жиру, а й м'яса, зокрема, тримінгу зі свинини, є більш ніж достатніми, тому не потребують поповнення", - резюмували в галузевому об'єднанні.

Теги:   свинина імпорт Переглядів:   199

Читайте також:

20.09

УЗА назвала десятку найбільших покупців української пшениці в серпні

20.09

Аграрії всіх областей України намолотили 44,5 млн тонн нового врожаю

20.09

Україна скоротить виробництво олійних культур на 5% - "Укроліяпром"