Antofagasta інвестує $1,5 млрд у поліпшення водопостачання на шахтах у Чилі

Ринки 07.06.2024    16:57

Antofagasta уклала інвестиційну угоду на суму $1,5 млрд для поліпшення водопостачання на шахтах у Чилі, ідеться в пресрелізі компанії.

Угоду було підписано з чилійською електророзподільною компанією Transelec та іспанською Almar Water Solutions, які створять систему транспортування безпрісненої морської води для гірничодобувного підприємства Centinela. Ці компанії мають досвід будівництва та експлуатації інфраструктурних об'єктів у Латинській Америці, на Близькому Сході та в Азії, включно з наявними проєктами в Чилі, наголошується в повідомленні.

Проєкт розширення Centinela передбачає будівництво двох водогонів протяжністю 144 кілометри, які постачатимуть морську воду, пишуть чилійські ЗМІ.

Antofagasta володіє кількома мідними родовищами в Чилі, які попутно виробляють золото, срібло і молібден. Чилі є світовим лідером з видобутку міді, при цьому країна страждає від посух і крайньої нестачі води з 2010 року.

Котирування акцій Antofagasta за підсумками торгів у Лондоні в четвер зросли на 2,9%. З початку поточного року капіталізація компанії злетіла майже на 32%, тоді як фондовий індекс FTSE 100 додав 7,1%.

Теги:   Antofagasta шахта водопостачання Чилі Переглядів:   352

Читайте також:

07.09

«Метінвест» у I півріччі наростив виручку на 22% до $4,319 млрд

07.09

Smith&Wesson знизив виручку на 23%

07.09

Міжнародні резерви України в серпні зросли на $5 млрд і становлять $42 млрд