«Нафтогаз» передасть Харкову газопоршневу установку

Нафта і газ 07.06.2024    13:53

Група «Нафтогаз» передасть Харкову газопоршневу енергетичну установку Deutz для виробництва електричної та теплової енергії.

Як зазначає Група на сайті в п'ятницю, про це домовилися її голова Олексій Чернишов і мер Харкова Ігор Терехов.

"Цю установку побудовано 2007 року, проте вона не експлуатувалася. Наразі вона реально може допомогти прифронтовому місту-мільйоннику під час війни та забезпечити теплом і електроенергією мешканців. Тому, коли Харків попросив передати цю установку, у нас не було жодних вагань. Зараз там вона точно потрібніша", - пояснив Чернишов.

Будівництво когенераційних установок і блочно-модульних котелень - один із підходів, які застосовує Харків для подолання наслідків дозволу росіянами енергосистеми міста, пояснили в НАК, додавши, що це дасть змогу забезпечити «острівність» теплопостачання, енергобезпеку та енергоефективність.

Там нагадали, що нещодавно «Нафтогаз» передав потужні генератори для забезпечення лікарень Харківської області.

Як повідомлялося, в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко зазначив, що Харків серед міст, які активно встановлюють газопоршневі установки. Він пояснив, що, наприклад, більш потужні і більш масивні газотурбінні установки там встановити взагалі неможливо, оскільки вони будуть розбиті РФ.

«Відповідно, там потрібно встановлювати - непублічно, приховано - виключно велику кількість газопоршневих установок», - зазначив він.

Теги:   Нафтогаз Харків Deutz газопоршнева установка Переглядів:   216

Читайте також:

16.10

"Нафтогаз" сплатив до бюджетів понад 66 млрд грн податків

11.10

Група "Нафтогаз" збільшила видобуток газу на 7%

10.10

Країни ЄС за 7 місяців знизили імпорт азербайджанської нафти на 29%