Шотландка хоче отримати від Netflix $170 млн за використання свого образу

Ринки 07.06.2024    14:09

Мешканка Шотландії Фіона Гарві подала позов на $170 млн до стримінгового сервісу Netflix Inc., звинувативши компанію в наклепі та порушенні права на недоторканність приватного життя, пише BBC.

Звинувачення стосуються нещодавнього серіалу «Оленятко», який розповідає про переслідування шотландського коміка його прихильницею. Серіал подивилися близько 50 млн осіб на платформі Netflix. На думку Гарві, персонаж прихильниці заснований на її особистій історії.

«Оленя» знято за п'єсою Річарда Гедда, який зіграв у серіалі головну роль. Його персонаж займається стендап-комедією і паралельно працює в барі, де знайомиться з відвідувачкою Мартою, яка починає його переслідувати. За сюжетом, Марта надіслала йому 41 тис. електронних листів і 350 годин голосових повідомлень, після чого напала на нього з метою сексуального насильства і була засуджена до тюремного терміну.

Гарві та її адвокати стверджують, що вона була знайома з Геддом, але не переслідувала його, не нападала і ніколи не сиділа у в'язниці. За їхніми твердженнями, серіал є «наклепом безпрецедентних масштабів».

Netflix вказав, що серіал ґрунтується на реальній історії, проте багато деталей було змінено. Компанія має намір «відстоювати право Річарда Гедда розповідати свою історію».

Теги:   Netflix образ Переглядів:   144

Читайте також:

21.09

Тернопільська область закупить 23 шкільні автобуси за 78,4 млн грн

21.09

«Ярослав» встановив три сонячні електростанції 25-250 кВт у Києві та області за механізмом net billing - Барсук

21.09

FactSet збільшила чистий прибуток на третину та дала сильний прогноз