Кабмін схвалив примусове вилучення Одеського НПЗ в інтересах держави

Нафта і газ 10.06.2024    19:34

Кабінет міністрів України минулої п'ятниці схвалив примусове вилучення Одеського НПЗ в інтересах держави за пропозицією Агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), повідомляють на сайті відомства.

За словами заступника голови АРМА Павла Великоречаніна, рішення дає змогу примусово вилучити об'єкт права власності російської федерації та її резидентів у частині корпоративних прав на 99,5766% акцій заводу та його боргових зобов'язань перед російськими резидентами, а також 100% статутного капіталу ТОВ «Енергія і газ Україна».

Раніше уряд і АРМА розробили дорожню карту щодо подальшого розвитку і використання потужностей заарештованого НПЗ, який тривалий час простоює і до накладення на нього арешту належав групі «ВЕТЕК» Сергія Курченка-втікача.

Під час досудового розслідування про створення Курченком злочинної організації та налагодження схеми ввезення на територію України нерозмитнених нафтопродуктів було накладено арешт на все рухоме і нерухоме майно, а також належні йому земельні ділянки «Одеський НПЗ» і «Енергія і газ Україна».

Як повідомлялося, «ВЕТЕК» Курченка у 2013 році купила Одеський НПЗ у НК «ЛУКОЙЛ». Пізніше група передала підприємство в заставу «Банк ВТБ» (РФ) за кредитом, виданим фінустановою на адресу кіпрської Swisspro Capital Ltd.

Теги:   Одеський НПЗ Кабмін Переглядів:   239

Читайте також:

19.09

"Укрнафта" удвічі збільшила непаливний продаж на АЗК

17.09

"Укртранснафта" сплатила до бюджетів майже 1,8 млрд грн податків

17.09

"Нафтогаз" збільшив видобуток газу на 7,7%