Apple інтегрує у свої пристрої ChatGPT та почне постачання шоломів Vision Pro за кордон

Технології 11.06.2024    17:51

Американська Apple Inc. цього року інтегрує у свої пристрої заснований на штучному інтелекті (ШІ) чат-бот ChatGPT, заявила компанія під час своєї щорічної конференції для розробників.

ChatGPT буде доступний через віртуального асистента Siri. Зокрема, чат-бот зможе відповідати на запитання користувача і створювати документи за його запитом. Запити реєструватися не будуть.

Доступ до ChatGPT нададуть безплатно і без необхідності створювати акаунт, однак деякі функції будуть платними.

Крім того, Siri зможе запам'ятовувати контекст із попередніх діалогів і розпізнавати мовлення із заминками.

Сторонні розробники також зможуть інтегрувати Siri у свої застосунки.

Нові діалогові інструменти дадуть змогу змінювати стиль тексту і навіть перетворювати прозу на вірші. Також користувачі отримають можливість генерувати зображення і робити короткий виклад великих електронних листів.

АІ-функціонал розробки Apple сформує собою систему Apple Intelligence, яка адаптуватиметься під користувача. Її основою стануть власні АІ-моделі компанії.

Глава Apple Тім Кук назвав її новою системою "персонального інтелекту".

Нові ШІ-інструменти будуть доступні на смартфонах iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max, а також комп'ютерах Mac і планшетах iPad на чипах Apple M1 і новіше.

Apple наголосила, що її підхід до ШІ будуватиметься навколо захисту даних користувача. Моделі працюватимуть на пристроях локально і через хмарні сервери компанії на її чипах.

ШІ зможе навчатися на персональних даних користувача, не відправляючи їх у зовнішній контур. Apple вони доступні не будуть.

Глава Tesla і власник соцмережі X (колишня Tвіттер) Ілон Маск, у якого були конфлікти як з Apple, так і з OpenAI, що розробила ChatGPT, при цьому сумнівається, що OpenAI забезпечить захист даних клієнтів Apple.

"Apple й гадки не має, що реально відбуватиметься, коли вони передадуть ваші дані в OpenAI", - написав він у X.

"Якщо Apple інтегрує OpenAI на рівні операційної системи, пристрої Apple в моїх компаніях будуть заборонені, - попередив Маск. - Це неприйнятне порушення безпеки".

Раніше цього року мільярдер, який також заснував ШІ-стартап xAI, подав позов проти OpenAI, вимагаючи заборонити їй заробляти на штучному інтелекті. Тоді він зазначив, що внутрішній устрій моделі GPT-4, яка лежить в основі ChatGPT, "утримувався й утримується в найсуворішій таємниці". За його словами, вона відома лише самій OpenAI і, імовірно, Microsoft, яка інвестувала в цю компанію близько $13 млрд.

Apple під час своєї конференції також розповіла, що нову операційну систему iOS 18 підтримуватимуть 23 моделі iPhone, зокрема XR, XS, XS Max, 11 і новіше, а також SE другого покоління і новіше.

Серед іншого нова ОС зможе забезпечувати відправку грошових коштів на інший смартфон через Apple Cash. Телефонний номер або ім'я користувача при цьому знати буде необов'язково.

Також Apple повідомила, що нова версія MacOS отримає ім'я Sequoia. Вона зможе відображати екран iPhone, даючи змогу отримувати повідомлення і відкривати мобільні застосунки з комп'ютера.

Крім того, компанія має намір у червні вивести шоломи змішаної реальності Vision Pro на міжнародні ринки, включно з Китаєм, Японією, Сінгапуром, Великою Британією, Францією, Німеччиною, Канадою та Австралією. У США вони були випущені в лютому.

Акції Apple дешевшають на 0,7% під час попередніх торгів у вівторок.

Теги:   Apple ChatGPT Vision Pro Переглядів:   290

Читайте також:

06.09

Дуров: Telegram покине країну, якщо не влаштовує владу

02.09

SpaceX вивели на орбіту дві групи інтернет-супутників Starlink

31.08

Apple і Nvidia можуть стати інвесторами OpenAI