Екс-нардепа Святаша засуджено до 12 років за заклики до зміни кордонів і шахрайство

Ринки 11.06.2024    08:26

Суд визнав винним і засудив до 12 років позбавлення волі колишнього народного депутата України Дмитра Святаша за заклики до зміни меж території України, легалізацію майна та шахрайство на 2,2 млрд грн.

"За підтримки публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури суд визнав винним народного депутата України IV-VIII скликань. Йому призначено покарання - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - повідомляється в Телеграм-каналі Офісу генерального прокурора в понеділок.

У повідомленні не вказується ім'я екснардепа, але, як стало відомо агентству «Інтерфакс-Україна», йдеться про Дмитра Святаша.

За інформацією прокуратури, колишній депутат упродовж 2022 року розміщував на своїй сторінці в соцмережі Facebook дописи з наративами щодо відсутності збройної агресії проти України, законності окупації території, а також заклики до жителів тимчасово окупованих території співпрацювати з ворогом.

«Протягом 2008-2014 років колишній нардеп, будучи бенефіціаром групи підприємств, організував неповернення понад $50 млн раніше отриманого кредиту», - зазначають у відомстві.

У повідомленні уточнюється, що як забезпечення можливості повернення кредитних коштів фігурант передав у заставу банку близько 200 об'єктів нерухомості та корпоративні права.

«Після настання строку повернення коштів використав завідомо підроблені документи та переоформив майно на інші підконтрольні йому суб'єкти підприємництва, звільнивши таким чином це майно з-під обтяжень», - інформують в Офісі генпрокурора.

Унаслідок таких дій компанії, яка викупила борги банку, було завдано збитків на суму 2,2 млрд грн.

Теги:   нардеп Святаш шахрайство Переглядів:   180

Читайте також:

21.09

Тернопільська область закупить 23 шкільні автобуси за 78,4 млн грн

21.09

«Ярослав» встановив три сонячні електростанції 25-250 кВт у Києві та області за механізмом net billing - Барсук

21.09

FactSet збільшила чистий прибуток на третину та дала сильний прогноз