Scania створила нову компанію для розбудови мережі зарядних станцій

Ринки 11.06.2024    16:27

Шведський виробник вантажних автомобілів Scania створив нову компанію, яка спеціалізуватиметься на розвитку зарядної інфраструктури.

Компанія, що отримала назву Erinion, до 2030 року встановить і обслуговуватиме 40 тис. зарядних станцій на приватних територіях, що дасть змогу доповнити громадську мережу, ідеться в повідомленні Scania.

"Це зробить суттєвий внесок у створення мережі з 240-265 тис. зарядних станцій, необхідних для європейських хабів до 2030 року", - зазначають у компанії.

Erinion опікуватиметься встановленням і підключенням зарядних станцій, а також гарантуватиме клієнтам доступ до інтегрованого програмного та апаратного забезпечення, операційних послуг і підтримки. Користуватися зарядними станціями зможуть електромобілі будь-якого бренду.

Компанія планує працювати на ринках Швеції, Норвегії, Великої Британії, Нідерландів, Франції та Німеччини. Надалі вона має намір розвиватися глобально.

Scania ставить за мету, щоб 50% її продажу в Європі до 2030 року припадало на електромобілі, і створення Erinion є важливим кроком на шляху до її реалізації, зазначають у компанії.

Теги:   Scania Переглядів:   235

Читайте також:

21.09

Тернопільська область закупить 23 шкільні автобуси за 78,4 млн грн

21.09

«Ярослав» встановив три сонячні електростанції 25-250 кВт у Києві та області за механізмом net billing - Барсук

21.09

FactSet збільшила чистий прибуток на третину та дала сильний прогноз