ЄІБ розробляє загальноєвропейський механізм для експорту товарів в Україну

Банки 12.06.2024    16:37

Група Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) працює над створенням загальноєвропейського механізму експортних кредитних гарантій на суму EUR300 млн для малих і середніх компаній у ЄС, які експортують товари або послуги в Україну, повідомила президент ЄІБ Надя Кальвіньо в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

"Рада оголосити в Берліні, що ми завершуємо створення загальноєвропейського механізму експортних кредитних гарантій на суму EUR300 млн для малих і середніх компаній у ЄС, які експортують товари або послуги в Україну. Він має запрацювати до кінця 2024 року. Це важливий крок у підтримці економіки України та допомоги на шляху успішного вступу до ЄС. Це також відповідає важливій ринковій потребі страхового покриття для інвесторів та експорту в Україну. Завдяки цій програмі ми знижуємо ризики для інвестицій та експорту", - повідомила вона за підсумками Конференції з відновлення України в Берліні у вівторок.

Президент ЄІБ переконана, що після завершення війни європейський бізнес виявить значний інтерес до участі у відновленні.

Теги:   товар експорт ЄІБ Переглядів:   192

Читайте також:

19.09

Турецький ЦБ зберіг ставку 50% річних

19.09

"Русинія" отримала 39 млн грн від Райффайзен Банку на СЕС 2,4 МВт

19.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 19 вересня