Світовий банк виділить $62 млн на вирішення житлових проблем в Україні

Банки 12.06.2024    12:43

Світовий банк має намір надати Україні $62 млн донорського гранту на вирішення проблем у житловій сфері, повідомила віцепрезидентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані.

"Рада повідомити, що ми мобілізували додаткові $62 млн завдяки багатьом донорам і плануємо укласти грантову угоду з українським урядом тут, у Берліні", - повідомила вона на Конференції з відновлення України (URC2024) у Берліні у вівторок.

Бассані зазначила, що Світовий банк продовжує підтримувати проєкт компенсацій вартості невідкладних дрібних ремонтів житла (HOPE), що постраждало через війну. Вона зазначила, що поточне фінансування забезпечує підтримку 50 тис. сім'ям у ремонті їхніх будинків, а до грудня 2024 року заплановано збільшити їх кількість ще на 50 тис. Наразі в п'яти регіонах проводять ремонти багатоквартирних будинків.

Крім того, Світовий банк у рамках раніше підписаного меморандуму з українським урядом допоможе залучати приватні банки до кредитування житлового ринку, додала віцепрезидентка.

Теги:   Грант Світовий банк Переглядів:   528

Читайте також:

06.09

Банки схвалили заявки на енергокредити на 5,8 млрд грн з отриманих 46,4 млрд грн - Нацбанк

06.09

БРРЄ надав Україні перший транш у розмірі EUR70 млн

06.09

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 6 вересня