"ОККО" отримала 60 млн євро від ЄБРР на будівництво заводу з виробництва біопалива

Ринки 13.06.2024    19:27

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і "ОККО" на Конференції з відновлення України у Берліні уклали кредитну угоду в розмірі EUR60 млн на будівництво нового заводу з виробництва біоетанолу в Україні.

Як повідомила пресслужба компанії, кредит супроводжується фінансовою гарантією Європейського Союзу, що надається в рамках інвестиційної складової програми Ukraine Facility (Pillar II). Гарантія ЄС є частиною нової програми Ukraine Investment Framework, яку було підписано 12 червня на Конференції з відновлення України. Програма передбачає підтримку нових та наявних кліматичних технологій відповідно до детального Плану ЄС для України, зокрема, в енергетичному секторі.

"Завод на 83 тис. тонн на рік плануємо побудувати за два роки в Тернопільській області. Завдяки новому виробництву зможемо і закривати власні потреби в біоетанолі, і продавати на зовнішньому та внутрішньому ринках. Вдячні нашому партнеру ЄБРР за підтримку та довіру протягом багатьох років, а також за сприяння енергетичній безпеці України та декарбонізації", - зазначив СЕО групи Василь Даниляк.

Вироблене на новому заводі біопаливо відповідатиме вимогам Директиви ЄС про відновлювану енергетику (RED III).

OKKO Group об'єднує понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. Флагманською компанією групи є концерн "Галнафтогаз", який управляє однією з найбільших автозаправних мереж в Україні під брендом "ОККО", що налічує близько 400 автозаправних комплексів.

Засновником і кінцевим бенефіціаром групи є Віталій Антонов.

Теги:   ОККО завод ЄБРР будівництво біоетанол кредитна угода Переглядів:   253

Читайте також:

07.09

«Метінвест» у I півріччі наростив виручку на 22% до $4,319 млрд

07.09

Smith&Wesson знизив виручку на 23%

07.09

Міжнародні резерви України в серпні зросли на $5 млрд і становлять $42 млрд