ДТЕК і Honeywell підписали меморандум про стратегічну співпрацю

Ринки 14.06.2024    12:37

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко і президент компанії Honeywell у Центральній та Східній Європі Пшемек Шудер на Ukraine Recovery Conference у Берліні підписали меморандум про стратегічну співпрацю.

"Компанії домовилися вивчити перспективи для прискореного відновлення та максимізації потужностей ДТЕК, які було пошкоджено внаслідок російських атак на енергетичну інфраструктуру України, впровадження систем накопичення енергії та передових модульних рішень компанії Honeywell для переробки нафти і газу", - повідомляють на сайті ДТЕК.

Компанії також співпрацюватимуть у питаннях підтримки загальної довгострокової стратегії енергетичного переходу ДТЕК, пропонуючи рішення з оптимізації та декарбонізації виробництва енергії.

За словами Тімченка, розширення співпраці з компанією Honeywell ознаменує нову фазу в процесі відновлення України і зміцнить її енергетичну безпеку та економічний потенціал.

"Масштабні міжнародні партнерства - це фундамент для відновлення України, і сьогоднішня заява є прикладом того, що Україні зараз потрібні дії, а не слова. Наша енергосистема перебуває під постійною загрозою, і я глибоко вдячний компанії Honeywell за її непохитну підтримку у відновленні та створенні нової енергосистеми", - сказав СЕО ДТЕК, слова якого наведено в релізі.

Шудер, зі свого боку, зазначив, що, згідно зі своїм портфоліо, орієнтованим на три глобальні мегатренди, а саме - автоматизацію, енергетичний перехід і майбутнє авіації, Honeywell є новатором у впровадженні технологій, що прискорюють перехід і автоматизацію енергосектору.

"Ми прагнемо підтримувати нагальні потреби галузі вже сьогодні, від стійкості – до оптимізації, і нам приємно розширювати співпрацю з ДТЕК, яку ми високо цінуємо, для спільного пошуку нових шляхів підтримки поточних та довгострокових енергетичних потреб України", - додав він.

У ДТЕК зазначили, що його співпраця з Honeywell розпочалася ще в травні 2021 року, коли компанії запустили першу в Україні систему накопичення енергії (СНЕ, Battery Energy Storage System, BESS) в Енергодарі, а тепер вона підтримуватиме ДТЕК в оцінці критичних енергетичних потреб України та надаватиме рекомендації щодо можливостей впровадження BESS Honeywell разом із поточними системами ДТЕК.

BESS від Honeywell включає в себе комплекс технологій для автоматизації та управління зберіганням і постачанням енергії в мікромережу або національну мережу. Це критично важливе рішення для управління розподілом електроенергії, зокрема з відновлюваних джерел, пояснили в ДТЕК.

Теги:   меморандум Honeywell Дтек стратегічна співпраця Переглядів:   202

Читайте також:

18.10

Експорт Японії впав уперше за 10 місяців - на 1,7%

17.10

Найближчої неділі в Молдові вибори президента, оприлюднено дані соцопитування

17.10

Через зливи та повені на півдні Франції довелося евакуювати людей