Курс акцій KSG Agro на Варшавській фондовій біржі зріс на 33%

17.06.2024    12:58

Вартість акцій агрохолдингу KSG Agro на Варшавській фондовій біржі після публікації звітів компанії за 2023 рік і за перший квартал 2024 року протягом трьох тижнів зросла на 33%, повідомила пресслужба агрохолдингу.

"Це свідчить про підвищення рівня оптимізму європейських інвесторів до вертикально інтегрованої агрокомпанії з України", - впевнені в агрохолдингу.

Згідно з повідомленням, рейтингове агентство "Експерт-Рейтинг" на поточному тижні оновило довгостроковий кредитний рейтинг KSG Agro і підтвердило його на рівні ВОВ за міжнародною шкалою. Дохід від реалізації продукції KSG Agro S.A. у 2023 році збільшився на 15,95% порівняно з 2022 роком і склав $18,79 млн.

Рейтингове агентство звернуло увагу, що завдяки відновленню експорту, трансформації бізнес-моделі, зменшенню та покращенню структури зобов'язань, успішній операційній діяльності можна говорити про досить високу ймовірність виконання агрохолдингом своїх зобов'язань.

"Протягом 2023 року холдинг успішно провів посівну та збиральну кампанії і не очікує значних перебоїв у виробничому циклі найближчим часом. Тепер KSG Agro формує нову стратегію розвитку для розширення діяльності групи в ЄС з чіткою метою розмістити більшість активів і доходів у ЄС у наступні три-п'ять років", - ідеться у звіті "Експерт-Рейтингу".

Голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов нагадав, що виклики воєнного часу спонукали холдинг спільно з партнерами створити нову "мережецентричну" бізнес-модель, у рамках якої KSG Agro займається вирощуванням і продажем поросят на кількох фермах замість однієї. Дроблення виробничого циклу дає змогу знизити загрози безпеці та забезпечити вищу маржинальність бізнесу.

Крім того, агрохолдинг, за словами її керівника, з метою виробничої кооперації ініціювала створення Національного Альянсу виробників свинини, в рамках якого KSG Agro забезпечує партнерів поросятами, координує поставки кормів, ветпрепаратів і консалтингову підтримку, а партнери здійснюють дорощування поросят до свиней забійних кондицій.

Теги:   KSG Agro курс Варшавська фондова біржа акція Переглядів:   149