Corteva Agriscience передала фермерам України насіння соняшнику на 6 тис. га

Агро 18.06.2024    16:59

Міжнародна науково-дослідна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience в рамках програми Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) передала українським фермерам зі сходу й півдня України насіння сої та соняшнику для весняної посівної кампанії, повідомила пресслужба компанії.

Згідно з повідомленням, у рамках цієї програми малі й середні фермерські господарства та сільгоспвиробники прифронтових областей, земельні угіддя яких становлять від 10 до 500 га, мали право подати заявку на безоплатне отримання насіння. ФАО передала фермерам зі сходу й півдня України гібриди соняшнику бренду Pioneer® від Corteva для посіву на 6 тис. га.

"Працюючи пліч-о-пліч із фермерами, ми бачимо, яких надзусиль вони докладають, щоб під час уже третього року повномасштабної війни продовжувати сіяти поля та сприяти продовольчій безпеці світу. Тому для Corteva було честю взяти участь у проєкті ФАО та поставити фермерам насіння соняшнику бренду Pioneer®", - зазначила керівник відділу маркетингу Corteva Agriscience в Україні Олександра Білаш.

Проєкт Corteva Agriscience та ФАО було реалізовано спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України за фінансової підтримки урядів Японії, Норвегії та Бельгії.

У Corteva нагадали, у 2023 році в рамках партнерської програми з Фондом Говарда Г. Баффета компанія передала близько 8 тис. посівних одиниць озимого ріпаку та 45 тис. посівних одиниць насіння кукурудзи й соняшнику бренду Pioneer® малим українським сільгоспвиробникам із постраждалих територій.

Corteva Agriscience - глобальна сільськогосподарська компанія. Пропонує комплексні рішення для максимізації врожайності та прибутковості. Має понад 150 науково-дослідних об'єктів і понад 65 діючих речовин у портфоліо.

До її представництва в Україні входять центральний офіс у Києві, науково-дослідний центр у с. Любарці (Київська обл.) та насіннєвий виробничий комплекс у с. Стасі (Полтавська обл.).

У квітні 2022 року компанія прийняла рішення покинути російський ринок через розв'язану РФ повномасштабну війну проти України.

Теги:   фермер Corteva Agriscience насіння соняшник Переглядів:   193

Читайте також:

26.06

"Астарта" розпочала збиральну кампанію зернових із площі 61 тис. га

26.06

Експорт української кукурудзи в червні досяг 2,2 млн тонн

25.06

Україна у 2024/25 МР експортує понад 60% агротоварів, незважаючи на обстріли - в.о. міністра