ЄБРР надасть 12 млн євро для підтримки Кривого Рогу під час війни

Банки 18.06.2024    20:55

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть кредит у розмірі EUR12 млн для підтримки ліквідності Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.) і його ключових муніципальних підприємств під час війни.

Згідно з повідомленням на сайті ЄБРР, рішення про виділення фінансування схвалила рада директорів банку.

Як зазначено в описі проєкту, одержувачами коштів є комунальні підприємства "Міський тролейбус", клієнт банку за програмою Ukraine Public Transport Framework "Криворізький тролейбус", "Швидкісний трамвай", а також "Кривбасводоканал" і "Криворіжтепломережа".

Зазначено, що кредитні кошти дадуть змогу підтримати життєво важливу комунальну інфраструктуру Кривого Рогу в частині поточних (витрати на зарплату та ін.) та експлуатаційних витрат, а також витрат на технічне обслуговування. За потреби гроші може бути використано на обслуговування боргу за наявними проєктами з ЄБРР.

З огляду на військові ризики кредит отримає гарантію Іспанії, яка покриє 40% кредиту і буде структурована на паритетній основі, йдеться в проєкті.

Раніше ЄБРР надав кредити розміром EUR25 млн кожен для підтримки ліквідності Дніпра та Львова.

Під час Конференції з відновлення України в Берліні ЄБРР також уклав угоди про попереднє фінансування шести муніципалітетів на суму EUR143 млн.

Теги:   ЄБРР Кривий Ріг Переглядів:   303

Читайте також:

27.09

Дані по ОВДП які знаходяться в обігу на 27 вересня від Нацбанку

27.09

Облікові курси банківських металів на 27 вересня 2024 року від Нацбанку

27.09

Офіційні курси гривні до іноземних валют на 27 вересня від Нацбанку