"Каметсталь" проводить капремонт трубопроводів у киснево-компресорному цеху

Металургія 20.06.2024    17:07

Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), проводить капітальний ремонт двох трубопроводів для підвищення надійності поставок стисненого повітря та автогенного кисню.

Згідно з інформацією підприємства, в киснево-компресорному цеху (ККЦ) проводять перший етап розосереджених капремонтів одразу на двох трубопроводах. Такий комплексний підхід дає змогу підвищити надійність поставок стисненого повітря й автогенного кисню для аглодоменного виробництва.

При цьому пояснюється, що через значний знос комунікації обох трубопроводів потребують першочергового оновлення, щоб уникнути збоїв у транспортуванні продуктів виробництва ККЦ, необхідних для стабільного технологічного процесу в агломераційному та доменному цехах.

У рамках капремонту мережі автогенного кисню планується замінити 700 м трубопроводу діаметром 108 мм, оновити запірну арматуру, а також майданчики для її обслуговування, відремонтувати сходи для підвищення безпеки робіт і поліпшення умов праці персоналу.

У зовнішній мережі стисненого повітря також заплановано заміну понад 300 м трубопроводу діаметром 530 мм. Сходи та майданчики будуть приведені у відповідність до стандартів підприємства.

"Це перші капремонти на обох трубопроводах з моменту їх введення в експлуатацію. Головне завдання, яке ми вирішуємо завдяки цим ремонтам, - надійність забезпечення споживачів продуктами, виробленими в нашому цеху і необхідними для стабільних техпроцесів в аглодоменному виробництві. Також після оновлення мережі ми очікуємо зниження втрат під час транспортування стисненого повітря й автогенного кисню", - пояснив начальник ККЦ Андрій Письменний.

"Каметсталь" створена на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.

Теги:   трубопровод капремонт Каметсталь Переглядів:   156

Читайте також:

03.07

"Запоріжсталь" наростив випуск прокату на 46%

02.07

"Запоріжкокс" наростив випуск продукції на 2%

01.07

"Запоріжсталь" завершила капремонт домни №4 і готує її до запуску