"Корум Дружківський машзавод" завершить виробництво скіпа на замовлення шахти "Тернівська"

Ринки 20.06.2024    09:02

"Корум Дружківський машзавод" ("Корум ДрМЗ"), що входить до машинобудівної Corum Group ("ДТЕК Енерго"), найближчими тижнями планує завершити виробництво скіпа на замовлення шахти "Тернівська", що входить до складу "ДТЕК Шахтоуправління "Павлоградське", повідомило підприємство у Facebook.

"Виробляємо скіп СО3,3. Це рідкісне замовлення, тому що обладнання дуже нетипове. Такий скіп завод виробляє тільки вдруге, принаймні в цьому тисячолітті. Перше замовлення було виконано 2019 року для шахти "Тернівська", - зазначається в повідомленні.

Підприємство пояснює, що нетиповість обладнання полягає в тому, що розвантаження корисних копалин виконується не через дно, як у більшості скіпів, а шляхом перекидання кузова.

Скіп працюватиме на допоміжному породному підйомі. За один підйом він може транспортувати до 5300 кг породи.

"Корум ДрМЗ", релокований у Дніпро 2022 року, за даними Opendatabot, у 2023 році отримав 500 млн грн чистого прибутку проти збитку 453 млн грн роком раніше за умови зростання чистого доходу в 2,7 раза, до 1 млрд 530 млн грн.

Corum Group - провідний виробник гірничо-шахтного обладнання в Україні. Входить до складу "ДТЕК Енерго" - операційної компанії, що відповідає за видобуток вугілля і виробництво електроенергії з вугілля в структурі енергохолдингу "ДТЕК" Ріната Ахметова.

Теги:   виробництво Корум Дружківський машзавод скіп Тернівська Переглядів:   141

Читайте також:

16.09

У Румунії стався землетрус, його відчули в Болгарії, Молдові та Україні

16.09

Обсяг товарної продукції Київського картонно-паперового комбінату у січні-серпні становив понад 5 млрд грн

16.09

Український агрохолдинг «Прометей» скорочує співробітників і закриває частину елеваторів