Спека в Індії згубила понад 100 осіб - МОЗ

Ринки 20.06.2024    18:28

Тривала аномальна спека в Індії забрала життя понад 100 осіб, за кілька місяців, що минули, зафіксували понад 40 тис. ймовірних випадків теплового удару, повідомляє Associated Press (AP) із посиланням на індійське МОЗ.

"Між 1 березня і 18 червня в Індії померли 110 осіб внаслідок теплового удару, свідчать дані міністерства охорони здоров'я", - інформує агентство.

Значна кількість летальних випадків - 36 - припадає на штат Уттар-Прадеш. За ним ідуть північні штати, включно з Раджастханом, Біхаром та Оріссою. За даними індійських ЗМІ, в одній із лікарень Делі лише минулої доби померли від спеки 17 пацієнтів.

У МОЗ зазначили, що за три з половиною місяці також зареєстрували 40 272 випадки підозри на тепловий удар, з них 457 зафіксовано минулого вівторка.

Водночас регіональні ЗМІ зазначають, що тільки за дев'ять днів у Делі від спеки померли 192 бездомних.

Метеорологічна служба Індії прогнозує, що в майбутні кілька днів спека дещо спаде.

Так, у четвер вранці через короткочасні дощі та вітри температура повітря в столиці Делі трохи знизилася. Раніше повідомлялося, що на початку цього тижня місто пережило найспекотнішу ніч за більш ніж п'ять десятиліть.

Індійські ЗМІ зазначають, що в останні кілька тижнів температура повітря в Делі піднімалася вище 52 градусів за Цельсієм, що є рекордно високим показником для всієї Індії.

Теги:   спека Індія Переглядів:   310

Читайте також:

21.09

Тернопільська область закупить 23 шкільні автобуси за 78,4 млн грн

21.09

«Ярослав» встановив три сонячні електростанції 25-250 кВт у Києві та області за механізмом net billing - Барсук

21.09

FactSet збільшила чистий прибуток на третину та дала сильний прогноз