Ізраїль вводить обмеження на в'їзд українців, Україна відповість взаємними заходами

Ринки 23.06.2024    14:17

Ізраїль змінює політику в'їзних віз і запроваджує обмеження на в'їзд для громадян України, тому Україна буде змушена відповідати відповідно, але, як і раніше, відкрита для діалогу з Ізраїлем із цього питання, заявляє посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

"З 1 липня громадяни країн із безвізовим доступом до Ізраїлю, включно з Україною, мають подати заяву на отримання дозволу ETA-IL на проживання до 90 днів", - ідеться в повідомленні, опублікованому на сторінці посольства України в Ізраїлі у Facebook у п'ятницю.

За словами посла, у відповідь Україна запровадить аналогічні вимоги попереднього затвердження віз для ізраїльтян, що позначиться, зокрема, на тисячах релігійних прочан, які щорічно відвідують Україну.

"Україна та Ізраїль підтримують тісні зв'язки з моменту розроблення безвізової політики у 2010 році. Однак нещодавні дії Ізраїлю, такі як обмеження на в'їзд для українських біженців та відмова у в'їзді багатьом українцям, обірвали ці відносини. Остання вимога ефективно припиняє безвізовий режим. У відповідь Україна запровадить аналогічні вимоги попереднього затвердження для громадян Ізраїлю, включно з прочанами", - наголошується в повідомленні посольства.

Водночас Корнійчук наголосив, що "Україна, як і раніше, відкрита для діалогу з Ізраїлем для обговорення і переговорів про ці зміни в політиці поїздок на благо обох країн".

Теги:   Ізраїль обмеження Переглядів:   207

Читайте також:

07.09

«Метінвест» у I півріччі наростив виручку на 22% до $4,319 млрд

07.09

Smith&Wesson знизив виручку на 23%

07.09

Міжнародні резерви України в серпні зросли на $5 млрд і становлять $42 млрд