Фондові індекси країн АТР не показали єдиної динаміки

24.06.2024    17:16

Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показали єдиної динаміки за підсумками торгів у понеділок на тлі відсутності важливих новин.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 виріс на 0,5%.

Протокол червневого засідання Банку Японії засвідчив, що члени керівництва регулятора визнають проблеми, пов'язані з ослабленням ієни до мінімумів за 30 років, але не можуть дійти консенсусу щодо термінів посилення грошово-кредитної політики.

Котирування паперів NH Foods піднялися на 5,5%, Chugai Pharmaceutical - на 3,9%, Kikkoman Corp. - на 2,9%, Toyota Motor - на 2,5%.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite за підсумками торгів упав на 1,2% і оновив мінімум за чотири місяці на тлі слабких макроекономічних даних і відсутності масштабних заходів держпідтримки. Гонконгський Hang Seng практично не змінився.

Іноземні інвестори з початку червня вивели з китайських акцій 33 млрд юанів ($4,54 млрд), пише Trading Economics. Цього тижня трейдери чекають на індекси менеджерів із закупівель (PMI) у виробничому секторі та в секторі послуг КНР.

У Гонконзі подешевшали акції Tencent (-0,3%) і Meituan (-0,7%).

Ціна паперів Semicon Manufacturing і Kuaishou Tech впала на 4,1% і 5%, тоді як котирування акцій China Overseas Land і Li Auto підвищилися на 1,6% і 1,1% відповідно.

Південнокорейський індекс Kospi опустився на 0,7%, хоча ринкова вартість виробника мікрочіпів та електроніки Samsung Electronics зросла на 0,75%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,4%.

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 знизився на 0,8%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto знизилася на 0,8% і 1% відповідно.

Котирування австралійського онлайн-рітейлера товарів класу "люкс" Cettire Ltd. впали майже вдвічі після того, як компанія попередила про негативний вплив слабкого попиту на предмети розкоші на її прибуток і виручку в поточному фінроці.

Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   170