"Континентал" розпочав збір врожаю озимих культур з 89,5 тис. га

Агро 24.06.2024    15:45

Агрохолдинг "Контінентал Фармерз Груп" розпочав першу хвилю збору врожаю озимих культур, які вирощують на 89,5 тис. га, повідомила прес-служба агрохолдингу.

Згідно з повідомленням, у сезоні-2024 озимою пшеницею в агрохолдингу зайнято 43,2 тис. га, озимим ріпаком - 33,4 тис. га, озимим ячменем - 12,9 тис. га.

Жнива в "Контінентал" стартували з обмолоту озимого ячменю на кластері "Львів", за яким вступили в жнива кластери "Галич", "Буковина" і "Центр". По завершенню збирання ячменю розпочнеться обмолот озимого ріпаку - у першій декаді липня. Збирання озимої пшениці прогнозується на середину липня, розповіли в агрохолдингу.

За інформацією операційного директора "Контінентал Фармерз Груп" Костянтина Шитюка, через особливості цьогорічної весни та пролонговану вегетацію озимини в агрохолдингу очікували дуже ранній старт жнив. Однак ситуацію змінила тривала посуха в травні, і лише на початку червня аграрії по всьому західному регіону отримали достатню кількість опадів, що нормалізувало тривалість розвитку культур.

"Збирання ячменю ми розпочали все ж таки значно раніше середніх строків: червневі опади практично не вплинули на його розвиток. А ось жнива озимого ріпаку та озимої пшениці розпочнуться у звичні терміни - в липні. До цьогорічної збиральної кампанії ми готувалися особливо серйозно з огляду на наявність суттєвих чинників невизначеності, пов'язаних із можливістю руху вантажного автотранспорту, переміщення техніки, змін законодавства про мобілізацію тощо. Відчувалися труднощі в постачанні запчастин, порушення в логістиці, але загалом навесні нам вдалося підготувати техніку, забезпечити ресурси і вийти на старт готовими на 100%", - пояснив Шитюк.

В агрохолдингу зазначили, що елеваторні потужності "Контінентал" забезпечені генераторами для забезпечення безперебійної роботи під час перебоїв в електропостачанні та повністю готові приймати культури ранньої групи. Агрохолдинг також повністю забезпечений необхідною технікою для проведення жнив: частка орендованих одиниць не збільшилася порівняно з попередніми роками і становить близько 15%.

"Єдине питання, яке може негативно вплинути на жнивну кампанію, - забезпечення вантажними авто для вивезення врожаю, адже більшість перевізників не належать до галузей критичної інфраструктури", - резюмували в "Контінентал".

Агрохолдинг "Мрія" і компанія CFG, об'єднані під назвою "Контінентал Фармерз Груп", працюють як єдиний бізнес із листопада 2018 року, коли "Мрія" уклала угоду з міжнародним інвестором Salic UK про продаж активів.

Salic заснована 2012 року. Її єдиним акціонером є Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії, який інвестує у виробництво сільськогосподарської та тваринницької продукції.

Теги:   Континентал Врожай озимі культури Переглядів:   148

Читайте також:

28.06

В 16 областях триває збирання врожаю, намолочено 721,4 тис. тонн зерна

28.06

АМКУ оштрафував агрохолдинг SSAH на 3,5 млн грн

27.06

Україна експортувала 50,3 млн тонн зернових з початку 2023-2024 МР