Сі Цзіньпін: Китай має намір сприяти мирним переговорам щодо "української кризи"

Ринки 25.06.2024    10:17

Позиція Китаю щодо "української кризи" полягає у сприянні мирним переговорам і політичному врегулюванню, заявив голова КНР Сі Цзіньпін під час переговорів із президентом Польщі Анджеєм Дудою, повідомляє МЗС КНР.

"Сі Цзіньпін наголосив, що позиція Китаю щодо української кризи полягає у сприянні мирним переговорам і політичному врегулюванню. Нині слід докласти зусиль, щоб уникнути розширення і загострення конфліктів, деескалації ситуації та створення умов для мирних переговорів. Це в інтересах міжнародного співтовариства, включно з Європою", - ідеться в пресрелізі.

Як зазначає агентство "Інтерфакс-Україна", "українською кризою" в Китаї називають війну Росії проти України.

Вказується, що Китай виступає проти того, щоб "деякі люди використовували нормальну торгівлю між Китаєм і Росією для відволікання конфліктів і дискредитації Китаю".

Китай заохочує і підтримує всі зусилля, які сприяють мирному розв'язанню "кризи", а також сприяє побудові збалансованої, ефективної та стійкої архітектури європейської безпеки, наголошено в повідомленні.

"Китай по-своєму готовий і надалі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні української кризи", - ідеться в прес-релізі.

Теги:   Китай переговори Сі Цзіньпін Переглядів:   112

Читайте також:

07.09

«Метінвест» у I півріччі наростив виручку на 22% до $4,319 млрд

07.09

Smith&Wesson знизив виручку на 23%

07.09

Міжнародні резерви України в серпні зросли на $5 млрд і становлять $42 млрд