Tesla скоротила щонайменше 14% співробітників цього року

Транспорт 25.06.2024    08:25

Американський виробник електромобілів Tesla скоротив щонайменше 14% штату цього року, підрахував CNBC на основі внутрішніх даних компанії.

У списку розсилки Tesla "для всіх співробітників" станом на 17 червня перебувало трохи більше ніж 121 тис. осіб, включно з тимчасовими працівниками. В офіційній звітності за четвертий квартал 2023 року повідомляли, що на кінець грудня в компанії працювало 140,47 тис. осіб.

Головний виконавчий директор компанії Ілон Маск 17 червня надіслав електронний лист усім співробітникам, у якому йшлося про те, що "протягом наступних кількох тижнів Tesla проведе всеосяжний аналіз, щоб надати гранти з опціонами (на акції компанії - ІФ-У) за виняткові результати". Він додав, що такі гранти також будуть надані "будь-кому, хто зробить щось видатне для компанії".

Оголошення про звільнення було зроблено у квітні. Тоді Маск говорив про намір скоротити понад 10% співробітників.

У першому кварталі виручка Tesla впала на 9%, що стало найзначнішим зниженням із 2021 року. Підйом продажів цього року сповільнився у всій промисловості з випуску електромобілів після двох років швидкого підйому. Спад попиту справив особливо сильний негативний вплив на Tesla, оскільки її Model Y була найбільш продаваним електромобілем у світі у 2023 році.

Співробітник Tesla розповів CNBC на умовах анонімності, що деякі робітники заводу побоюються, що в липні можуть відбутися нові звільнення залежно від результатів другого кварталу. Компанія, як очікується, опублікує дані про виробництво і продажі за цей період на початку липня.

Теги:   Tesla Переглядів:   182

Читайте також:

07.09

"Астарта" отримала від USAID 40 вагонів-зерновозів

06.09

УЗА виступає проти чергового підвищення тарифів на перевезення зерна залізницею

06.09

Німеччина передасть Україні 12 САУ PzH 2000 - Міністр оборони