Qatar Airways очолила світовий рейтинг авіакомпаній World Airline Awards у 2024 році

Транспорт 26.06.2024    11:10

Qatar Airways очолила світовий рейтинг авіакомпаній World Airline Awards у 2024 році, свідчать дані опитування британської маркетингової компанії Skytrax.

Минулого року катарський авіаперевізник посідав другу позицію. Таким чином, Qatar Airways помінялася місцями з торішнім лідером Singapore Airlines.

Загалом за час складання рейтингу з 1999 року катарська авіакомпанія посіла перше місце у восьмий раз.

На третю позицію вийшла Emirates, яка відсунула на четверте місце японську ANA All Nippon Airways. Cathay Pacific Airways піднялася на п'яту сходинку з восьмої роком раніше.

До топ-10 увійшли також Japan Airlines, Turkish Airlines, тайванська EVA Air, Air France і Swiss International Air Lines (яка торік посідала 12-те місце). При цьому з десятки лідерів вибула Korean Air, яка перемістилася на 11-й рядок.

Saudia (раніше Saudi Arabian Airlines) була визнана авіаперевізником, який домігся найбільшого прогресу за останні дванадцять місяців, повідомляє Skytrax. У рейтингу вона посіла 20-те місце проти 23-го минулого року.

Найкращою авіакомпанією в Європі було названо Turkish Airlines, у Північній Америці - Delta Air Lines (SPB: DAL), у Південній Америці - LATAM, в Африці - Ethiopian Airlines, в Азії - Singapore Airlines, у Китаї - Hainan Airlines.

Першу сходинку рейтингу низькобюджетних авіакомпаній світу посіла малайзійська AirAsia. У Європі лідером у цьому сегменті стала іспанська Volotea.

Найкращим авіаційним альянсом було визнано Star Alliance.

В онлайн-опитуванні Skytrax, яке проводилося з вересня 2023 року по травень 2024 року, взяли участь пасажири з понад 100 держав. Загалом в опитуванні згадували понад 350 авіакомпаній, хоча до остаточного рейтингу включають тільки 100 найкращих авіаперевізників.

Теги:   рейтинг Qatar Airways World Airline Awards Переглядів:   158

Читайте також:

19.09

Продаж автомобілів у ЄС впав на 18,3%

19.09

Машиністи Великої Британії погодилися на підвищення зарплати на 15%

19.09

ОККО займає 19% ринку продажу пального в Україні