Литва розмістила євробонди на 1 млрд євро

Ринки 27.06.2024    17:34

Литва розмістила на зовнішніх ринках другу в поточному році емісію єврооблігацій - 7-річні папери обсягом 1 млрд євро під 3,5% річних.

"Литва запозичила 1 млрд євро на міжнародних ринках капіталу. Попит на облігації нової емісії втричі перевищив потреби в позикових коштах, а надбавка за ризик по відношенню до середньої ставки своп становила 90 базисних пунктів", - йдеться в повідомленні міністерства фінансів країни.

Цінні папери розміщені з прибутковістю 3,682%, ціна емісії становила 98,895% від номіналу.

Банками-андеррайтерами виступали Deutsche Bank, HSBC і Societe Generale, спів-лід-менеджером - Swedbank.

Єврооблігації будуть викуповуватися 3 липня 2031 року.

"Не дивлячись на зниження кредитного рейтингу Литви в травні одним із рейтингових агентств (... ...), іноземні інвестори позитивно оцінюють нашу країну та її економічну і політичну ситуацію. Сьогодні ми позичили значну суму грошей, тим самим забезпечивши на зовнішніх фінансових ринках кошти, необхідні в першій половині цього року", - наводиться у прес-релізі коментар заступника міністра фінансів Дарюса Садяцкаса.

Наприкінці травня S&P змінило раніше присвоєний довгостроковий рейтинг Литви на рівні "A+" з "негативним" прогнозом на "A" зі "стабільним" прогнозом, зберігши при цьому короткостроковий рейтинг "A-1".

Як повідомлялося, у лютому цього року Литва розмістила 10-річні єврооблігації на суму 1,5 млрд євро. Емісія була здійснена за ціною 99,115% від номінальної вартості, прибутковість становила 3,607%. Відсоткова ставка дорівнює 3,5% річних.

Попереднього разу Литва розміщувала євробонди в червні 2023 року - на суму 1,25 млрд євро.

Теги:   Литва євробонди Переглядів:   142

Читайте також:

30.06

Уже 30 тисяч квадратних кілометрів України Міноборони визнало безпечними від мін

30.06

У Франції сьогодні проходять парламентські вибори

30.06

Україна і Чехія 18 липня підпишуть угоду про безпеку