Онкоцентри витрачають лише 4-6% коштів від НСЗУ на закупівлю ліків

Фармацевтика 27.06.2024    20:55

Онкологічні центри виділяють на закупівлю лікарських засобів лише 4-6% від коштів, отриманих від Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

Як повідомляє НСЗУ з посиланням на голову нацслужби Наталію Гусак, в онкоцентрах спостерігається низький рівень зарплат працівників, а НСЗУ отримує скарги на "небезпеку надання послуг, які гарантовані державою і за які законтрактовані медустанови отримують ринкову оплату згідно з договором".

При цьому НСЗУ зазначає, що "в окремих медзакладах є значні залишки коштів на рахунках".

"Працюючи над ПМГ на 2025 рік на наступний рік, ми спільно визначаємо пріоритети. Хочу зазначити, що всі онкоцентри України на сьогодні є фінансово спроможними", - зазначила Гусак.

Як повідомлялося, у травні НСЗУ розпочала формування Програми медгарантій (ПМГ) на 2025 рік.

У 2024 році НСЗУ законтрактувала за пакетом "Хіміотерапевтичне лікування та підтримка пацієнтів із раком та амбулаторними станами" в межах Програми медичних гарантій (ПМГ) 97 медзакладів, загальна вартість контактів становить 2,41 млрд грн.

Крім того, на 2024 рік НСЗУ законтрактувала 35 медзакладів для безоплатного проведення променевої терапії з метою лікування онкології, загальна сума оплат за променеву терапію за цим пакетом становитиме 2,731 млрд грн.

Теги:   НСЗУ Онкологічні центри лікарський засоб Переглядів:   167

Читайте також:

28.06

В українських лікарнях уже встановили майже 1200 станцій Starlink

27.06

МОЗ планує впроваджувати новітні технології та навчати медиків спільно зі шведською компанією Elekta

27.06

Аптечні продажі в Україні зросли майже на 14% у грошовому виразі