АМКУ оштрафував агрохолдинг SSAH на 3,5 млн грн

Агро 28.06.2024    10:43

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 3,5 млн грн Swiss Sustainable Agri Holdings B. V. (SSAH, Амстердам, Нідерланди) за порушення законодавства про економічну конкуренцію та придбання понад 50% часток у статутному капіталі низки підприємств без отримання відповідного на те дозволу комітету, повідомила прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, SSAH без узгодження сконцентрувала понад 50% у ТОВ "Агрореволюшн", "Науково-виробнича фірма "Дріада, ЛТД", "Васма - Ширяєве", "Господарство "Олеся", "Агрісестейн", "Екологічні системи 2017", "Райз-Агро", "Стронг", БПП "Сіма" і СГОВО "Вінкон".

АМКУ зобов'язав агрохолдинг сплатити штраф у розмірі 3,5 млн грн із розрахунку по 350 тис. грн за кожне правопорушення, але водночас надав SSAH відповідний дозвіл на угоду.

Swiss Sustainable Agricultural Holding - холдингова компанія, яка спеціалізується на рослинництві, садівництві, насінництві, органічному агровиробництві та зберіганні сільгосппродукції. SSAH вирощує зернові, технічні та олійні культури на 21 тис. га, з яких 13 тис. га розташовуються в Одеській області, 8 тис. га - у Херсонській. При цьому 14% оброблюваних земель перебувають під зрошенням.

Садівництво агрохолдингу представлено 30 га горіхових садів. Насінництво виділено в окрему компанію - НВФ "Дріада". Агрохолдинг виробляє насіння ярої та озимої пшениці, кукурудзи, проса, соняшнику, гірчиці, льону та сої.

До складу агрохолдингу входять елеватор і шість складських комплексів. Ємності одноразового зберігання - 130 тис. тонн. У процесі приймання та зберігання зерна елеватор надає комплекс послуг із сушіння, очищення, вентиляції та знезараження вантажів.

Генеральний директор агрохолдингу - Пітер Томсон. Бенефіціарами в держреєстрі вказані Марк Абдул-Массіх Набіль зі Швейцарії - 34%, Рорі Пітерс Гарван і Жозеф Лахай Жан Марк з Люксембургу - по 33%.

Теги:   агрохолдинг АМКУ штраф SSAH Переглядів:   87

Читайте також:

28.06

В 16 областях триває збирання врожаю, намолочено 721,4 тис. тонн зерна

27.06

Україна експортувала 50,3 млн тонн зернових з початку 2023-2024 МР

26.06

"Астарта" розпочала збиральну кампанію зернових із площі 61 тис. га