Україна відкрила консульство в Ліхтенштейні

Ринки 28.06.2024    17:27

Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс здійснив робочий візит до Князівства Ліхтенштейн, у рамках якого взяв участь у відкритті почесного консульства України в м. Вадуц.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, виступаючи на церемонії відкриття, заступник міністра привітав Почесного консула Девіда Карла Яндрасітса з долученням до дипломатичної команди України та закликав до активної праці заради наближення перемоги України.

"Чітка позиція Ліхтенштейну щодо війни РФ проти України, а також активна двостороння та багатостороння участь Князівства у зміцненні міжнародного правосуддя лише зміцнили наші зв'язки", - зазначив Перебийніс.

Як почесний гість в офіційній церемонії взяла участь міністерка закордонних справ, освіти та спорту Князівства Ліхтенштейн Домінік Хаслер.

"Україна та Ліхтенштейн поділяють спільні цінності та погляди. Відкриття почесного консульства України в Князівстві є історично значущою подією та символічним кроком для зміцнення взаємодії між нашими країнами", - зазначила вона.

Крім того, сторонами обговорено перспективи розвитку двостороннього співробітництва у сферах, що становлять взаємний інтерес, а також взаємодію в рамках міжнародних організацій.

Теги:   консульство Ліхтенштейн Переглядів:   230

Читайте також:

30.06

Уже 30 тисяч квадратних кілометрів України Міноборони визнало безпечними від мін

30.06

У Франції сьогодні проходять парламентські вибори

30.06

Україна і Чехія 18 липня підпишуть угоду про безпеку