Акції Super Micro Computer стали лідером зростання в S&P 500

01.07.2024    18:55

Акції Super Micro Computer стали лідером зростання в першому півріччі серед компаній, що входять до розрахунку американського фондового індексу S&P 500.

Папери виробника комплектуючих для серверів і систем зберігання даних подорожчали в 2,9 раза (на 188%). Цьому сприяв як загальний підйом сектора в очікуванні підвищення попиту на ШІ-технології, так і хороша звітність компанії, опублікована 1 травня, пише MarketWatch.

Тим часом аутсайдером першої половини року стали акції Walgreens Boots Alliance, ціна яких впала на 54%. Минулого тижня аптечна мережа повідомила, що її скоригований прибуток у третьому фінансовому кварталі (березень-травень) виявився нижчим за очікування аналітиків, при цьому компанія погіршила прогноз на поточний фінрік. Крім того, головний виконавчий директор Walgreens Boots Тім Вентворт заявив, що компанія закриє значну кількість аптек з поганими показниками. Наразі мережа налічує близько 8,6 тис. аптек.

Аналітики BofA Securities надали рекомендацію "нижче ринку" акціям Walgreens, а також знизили прогнозне котирування до $11 з $22. На закриття торгів у п'ятницю вони коштували $12,1.

Під час попередніх торгів у понеділок ціна акцій Super Micro Computer підвищується на 0,2%, Walgreens - на 0,3%.

Теги:   акція S&P 500 Super Micro Computer Переглядів:   128