Держспецслужба отримала дві піротехнічні машини з розмінування

Транспорт 01.07.2024    12:44

Державна спеціальна служба транспорту України в рамках програми Європейського Союзу з надання допомоги Україні отримала дві піротехнічні машини важкого типу, виготовлені вітчизняним підприємством Validus Special Auto, повідомила пресслужба Міністерства економіки.

"Україна гостро потребує техніки для розмінування, зокрема піротехнічних автомобілів, якими можна вивозити виявлені боєприпаси. А потім їх утилізувати на полігонах, а не підривати в полях. Ми цінуємо підтримку наших партнерів, а особливо готовність закуповувати техніку, зроблену в Україні. Бо це не лише внесок в розмінування України, але й підтримка національної економіки", - наголосив заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

За його інформацією, піротехнічна машина важкого типу дасть змогу саперам безпечно транспортувати вибухонебезпечні предмети великого калібру загальною вагою понад 250 кг. За допомогою машини можна розчищати завали, що дає змогу вилучати боєприпаси навіть у складних умовах. Такі машини активно використовують у роботі фахівці ДСНС насамперед у прифронтових регіонах.

Європейський Союз виділив на проєкти в гуманітарному розмінуванні в Україні понад EUR48 млн, із яких EUR27,5 млн на закупівлю обладнання. До кінця 2025 року очікується закупівля понад 20 одиниць важкої та легкої техніки, зокрема дві машини для розмінування, повідомили в Мінекономіки.

Теги:   розмінування Переглядів:   117

Читайте також:

02.07

Завод BYD в Узбекистані випустив перші автомобілі

02.07

"Укрзалізниця" призначила додаткові поїзди з Києва до Одеси та Харкова

02.07

Борги перед групою компаній "Автострада" становлять майже 9 млрд грн