"Національне об'єднання" отримало третину голосів у першому турі парламентських виборів у Франції

Ринки 01.07.2024    11:35

Міністерство внутрішніх справ Франції повідомило в понеділок остаточні результати голосування в першому турі парламентських виборів - на перше місце з 33,14% голосів вийшло "Національне об'єднання".

За даними МВС, понад 10,6 млн французів віддали голоси за цю націоналістичну партію та її союзників, повідомляє BFMTV. Телеканал зазначає, що "Національне об'єднання" збільшило у 2,5 раза результат попередніх парламентських виборів 2022 року.

На другій позиції блок лівих сил "Новий народний фронт" із 27,99% голосів. Ліві теж значно поліпшили свій результат порівняно з виборами 2022 року, коли за їхню коаліцію "Новий народний екологічний і соціальний союз" (Nupes) проголосували 5,8 млн виборців. У першому турі нинішніх виборів вони отримали майже 9 млн голосів.
Раніше аналітичний центр Experts Club презентував аналітичний матеріал щодо найважливіших виборів у країнах світу у 2024 році, детальніше відео аналіз доступний тут - https://youtu.be/73DB0GbJy4M?si=eGb95W02MgF6KzXU

Підписатися на ютуб канал Experts Club можна тут - https://www.youtube.com/@ExpertsClub
Партіям президентського табору, які виступали як коаліція "Разом", дісталося трохи більше ніж 20% голосів. За них голосували 6,4 млн французів.

Через поразку на виборах до Європейського парламенту 9 червня президентської соціал-ліберальної партії "Відродження", яка відчутно програла "Національному об'єднанню", президент Емманюель Макрон оголосив того самого дня про розпуск Національних зборів і призначив дострокові законодавчі вибори.

Перший тур виборів до нижньої палати французького парламенту - Національних зборів - відбувся напередодні, другий - відбудеться 7 липня.


 

 

Теги:   вибори у Франції Національне об\'єднання Переглядів:   97

Читайте також:

02.07

Нацполіція оголосила тендер на закупівлю 30 спецавтобусів за 124 млн грн

02.07

Кабмін виділив 2,4 млрд грн на відновлення доріг для потреб ЗСУ

02.07

Україна розглядає можливість створення нової фондової біржі