НБУ анулював ліцензію СК "Фенікс" і виключив її з Держреєстру

01.07.2024    15:19

ПрАТ страхова компанія "Фенікс" (Київ) отримало від Національного банку України (НБУ) лист із копією рішень від 24 червня 2024 року про анулювання ліцензії на провадження діяльності зі страхування та виключення з Державного реєстру фінансових установ, повідомляється в інформації компанії, розміщеній у системі НКЦПФР.
Вищевказані дії НБУ здійснено на підставі поданих документів і заяви компанії у зв'язку із завершенням процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля.
Як повідомлялося, НБУ 24 травня 2024 року надав СК "Фенікс" дозволи на вихід з ринку шляхом виконання страхових портфелів і погодив цим страховикам плани виходу з ринку. Страховий портфель СК "Фенікс" формувався переважно за рахунок платежів зі страхування наземного транспорту (крім залізничного) - частка премій становить 81%.
Обсяг страхових премій за 2023 рік становив 1,176 млн грн, сформовані страхові резерви - 166 тис. грн, виплат страхових відшкодувань - 33 тис. грн, частка на ринку за страховими преміями становила 0,003%.
СК "Фенікс", зареєстрована 2001 року, спеціалізувалася на ризикових видах страхування.

Теги:   НБУ СК ліцензія Фенікс Держреєстр Переглядів:   85