Hyundai і LG відкрили в Індонезії перший акумуляторний завод

Машинобудування Транспорт Авто 03.07.2024    15:59

Південнокорейські компанії Hyundai Motor Co. і LG Energy Solutions відкрили перший завод із виробництва акумуляторів для електромобілів в Індонезії вартістю $1,1 млрд, ідеться у спільному прес-релізі.

Будівництво заводу в Караванзі, поблизу столиці країни Джакарти, було анонсовано 2021 року. Він вироблятиме батареї сукупною потужністю 10 ГВт-год на рік. Індонезія є найбільшим у світі виробником нікелю, який використовується в акумуляторних батареях.

"У нас є багато природних ресурсів, але ми десятиліттями експортували їх як сировину без створення додаткової вартості, - сказав президент Індонезії Джоко Відодо на церемонії відкриття заводу. - Тепер, після будівництва металургійних підприємств і відкриття заводу з випуску батарей, ми станемо важливим світовим гравцем у сфері електромобілів".

Компанії почнуть будівництво другої лінії заводу вартістю $2 млрд і потужністю 20 ГВт-год на рік. Загалом Hyundai і LG планують інвестувати $9,8 млрд у розвиток інфраструктури з випуску електромобілів в Індонезії. Hyundai вже володіє заводом зі складання електрокарів у країні, який може виробляти до 250 тис. автомобілів на рік.

Теги:   Hyundai LG Індонезія акумуляторний завод Переглядів:   137

Читайте також:

05.07

Китай сподівається на швидке вирішення питання про мита ЄС на електромобілі

05.07

Ринок нових комерційних авто в Україні зріс на 12%

03.07

Tesla скоротила поставки майже на 5%