"Київстар" розширить мережу генераторів на 36,5%

Телеком 04.07.2024    17:06

Найбільший оператор мобільного зв'язку "Київстар" розширить мережу генераторів на 36,5%, закупивши 848 стаціонарних пристроїв, що мають більші потужності порівняно з переносними генераторами, повідомила компанія в четвер.

"Ми продовжуємо зміцнювати енергонезалежність мережі, здійснюємо заміну елементів живлення, закуповуємо додаткові генератори. Компанія вклала в цей проєкт уже понад 1 млрд грн", - наводяться в релізі оператора в четвер слова начальника департаменту операційної підтримки Віталія Губенка.

Уточнено, що наразі роботу ключових об'єктів телеком-інфраструктури "Київстару" підтримують 2322 генератори. З початку 2022 року для забезпечення їхньої роботи було використано 1,3 млн л дизпального і понад 0,5 млн л бензину.

Крім цього, від початку російського повномасштабного вторгнення компанія замінила на базових станціях мобільного зв'язку 115 тис. літієвих акумуляторів (із розрахунку АКБ 12 V 100 А-год) і найближчим часом планує закупити ще 61,8 тис.

"Нові акумулятори мають кращі характеристики, що надасть змогу збільшити автономність роботи телеком-обладнання без електроенергії до чотирьох годин і більше", - ідеться в повідомленні компанії з уточненням, що для подальшого повного заряджання потрібно щонайменше вісім годин стабільного електроживлення.

Зазначається, що "Київстар" також обладнав джерелами безперебійного живлення 23 тис. багатоквартирних будинків для забезпечення роботи послуги "Домашній інтернет" під час відключення електроенергії.

Водночас у компанії зазначили, що під'єднати до автономної генерації всі без винятку об'єкти телеком-мережі технічно неможливо, зокрема, існує проблема із даховими станціями.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 2 липня доручив підготувати аналіз роботи операторів зв'язку під час вимкнення е/е та представити її на найближчому засіданні Ставки.

Теги:   генератор Київстар Переглядів:   119

Читайте також:

01.07

Мережа "Алло" відкрила три нові магазини та оновила 16 наявних

18.06

Катарський холдинг купить Tele2 і Altel у Казахтелекому за $1,1 млрд

18.06

Глава Dycom Industries Нільсен йде у відставку після 25 років керівництва