Мінагрополітики отримало 14,82 тис. заявок на допомогу для утримання корів на суму 607,8 млн грн

Агро 04.07.2024    14:58

Міністерство аграрної політики та продовольства отримало через Державний аграрний реєстр (ДАР) 14,82 тис. заявок на отримання бюджетної допомоги для утримання поголів'я корів на загальну суму 607,8 млн грн, повідомила прес-служба міністерства.

Згідно з повідомленням, найбільше заявок надійшло від агровиробників, зареєстрованих у Хмельницькій, Вінницькій та Івано-Франківській областях. У середньому, підтримка на одне господарство становитиме 42 тис. грн. Середня кількість голів в одному господарстві становить шість корів.

"Протягом 10 робочих днів Укрдержфонд перевірить подані заявки. Заявники будуть повідомлені в електронному кабінеті ДАР про погодження або відмову в погодженні поданої заявки із зазначенням причин відмови", - повідомило Мінагрополітики.

Як повідомлялося, спеціальна бюджетна дотація в розмірі по 7 тис. грн. на кожну голову корови передбачена для аграріїв, які мають у власності від 3 до 100 корів.

Підтримка надається відповідно до порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для підтримки фермерських господарств та інших виробників сільгосппродукції.

Теги:   Мінагрополітики Переглядів:   91

Читайте також:

07.07

"Агротрейд" розпочав обмолот озимого ріпаку з 11 тис. га

05.07

ЮАЕК придбав одне з підприємств "Кернела"

04.07

Кава подорожчала на 20% через спеку в Азії