Чоловіча збірна України з волейболу перемогла Чилі

Ринки 05.07.2024    20:49

Чоловіча збірна України в матчі 1/4 фіналу Кубка претендентів Міжнародної федерації волейболу здобула вольову перемогу над командою Чилі з рахунком 3:1, завдяки чому не лише вийшла до півфіналу Кубка претендентів, а й забезпечила місце в Лізі націй-2025.

Як повідомили у пресслужбі ГК "Епіцентр", що виступає генеральним партнером із розвитку, управління, підтримки та забезпечення збірної, після тріумфу в Золотій Євролізі оновлена вдруге національна команда під керівництвом головного тренера Рауля Лосано продовжує вражати.

Перший сет сьогоднішнього матчу був неймовірно напруженим. На старті збірна Чилі володіла розгромною перевагою в 10 очок (15:5) і до кінця партії нашій команді вдалося лише скоротити відставання до 5 балів.

У другому сеті команди йшли на рівних, але українська збірна проявила неабиякий характер і змогла завершити сет на свою користь із рахунком 25:23. Виграш у другій партії додав впевненості, і далі гру збірна України взяла під свій контроль, не залишивши шансів супернику на перемогу.

Найрезультативнішим гравцем України став діагональний Віктор Шаповал, який отримав 16 очок.

"Завдяки співпраці з Китаєм ми заздалегідь приїхали, пристосувалися до різниці в часі, змогли потренуватися і зіграти проти Китаю. Кожен член команди був навіть надто мотивований, і ми намагалися підготувати збірну якнайкраще", - розповідає про підготовку помічник головного тренера Піотр Грабан, слова якого наводяться в повідомленні.

Він зазначив, що хоча команда і не дуже добре почала, але з кожним сетом грала краще. Наприкінці другої партії Олександр Коваль виконав відмінну подачу і приніс важливу перемогу. Хорошу гру продемонстрували Віктор Шаповал, Сергій Євстратов і Максим Дрозд.

"Коли хлопці зібралися, пазли почали складатися в ту картину, яку ми хотіли бачити. Збірна Чилі намагалася щось змінити, але коли ми ловимо кураж, нас неможливо обвести", - сказав Грабан.

Кубок претендентів - це відбірковий турнір до найпрестижніших змагань Ліги націй. Півфінал, де Україна зустрінеться зі збірною Бельгії, відбудеться завтра, 6 липня, о 15:00 за київським часом. Але перемога над Чилі зміцнила позиції національної збірної в рейтингу FIVB і Україна вже гарантовано потрапляє до Ліги націй-2025.

"Завтра на нас очікує дуже важкий матч. Команда Бельгії сильніша за Чилі, і ми маємо бути хорошими в усіх аспектах: фізичному, ментальному і тактичному. Тренерський штаб готує тактику до завтрашнього матчу, а гравці та технічний персонал роблять усе можливе, щоб наші хлопці постали в найкращій формі. Тримайте за нас кулаки!" - додав Грабан.

Теги:   волейбол Чилі Чоловіча збірна України Переглядів:   176

Читайте також:

08.07

Страховик "Експрес Страхування" нарощує кількість СТО-партнерів

08.07

Офіс групи компаній DIM пошкоджено внаслідок російських ракетних ударів по Києву

08.07

9 липня оголошено Днем жалоби в Києві - мер