Китай сподівається на швидке вирішення питання про мита ЄС на електромобілі

Машинобудування Транспорт Авто 05.07.2024    14:52

Влада КНР розраховує найближчим часом домовитися з Європейським союзом щодо запланованих імпортних мит на китайські електромобілі, пише CNBC з посиланням на заяву міністерства торгівлі Китаю.

"Ми сподіваємося, що європейська сторона співпрацюватиме з Китаєм, щоб зустрітися посередині дороги, проявити щирість, прискорити консультації і, ґрунтуючись на законі та реальності, якомога швидше досягти взаємоприйнятного рішення", - сказав журналістам представник міністерства Хе Ядун.

Він також підтвердив, що Китай виступає проти антисубсидіарного розслідування ЄС, і зазначив, що у сторін є ще чотири місяці.

Європейська комісія (ЄК) минулого місяця заявила, що в разі невдалих переговорів із Пекіном 4 липня запровадить нові мита на ввезення китайських електромобілів, а ще через чотири місяці набудуть чинності "остаточні заходи".

У рамках розслідування європейський регулятор дійшов попереднього висновку, що учасники ланцюжка створення вартості електромобілів у КНР виграють від несправедливого субсидування. Це створює загрозу економічного збитку для європейських виробників електромобілів, йшлося в повідомленні Єврокомісії.

ЄК звернулася до китайської влади, щоб обговорити ці висновки і вивчити можливі шляхи вирішення виявлених проблем відповідно до вимог СОТ.

Міністр торгівлі Китаю Ван Веньтао і єврокомісар з торгівлі Валдіс Домбровскіс 22 червня обговорили європейське розслідування під час віртуальної зустрічі, за даними Мінторгівлі КНР.

Хе Ядун у четвер сказав, що Пекін і Брюссель провели кілька раундів переговорів на технічному рівні, але не уточнив, чи тривають вони.

Теги:   Китай ЄС електромобіль мито Переглядів:   118

Читайте також:

05.07

Ринок нових комерційних авто в Україні зріс на 12%

03.07

Hyundai і LG відкрили в Індонезії перший акумуляторний завод

03.07

Tesla скоротила поставки майже на 5%