Курс біткойна різко падає в п'ятницю

05.07.2024    11:35

Курс біткойна падає в п'ятницю, торгується біля мінімумів з кінця лютого на побоюваннях, що Федеральна резервна система (ФРС) поки що не готова розпочинати зниження процентних ставок, пише CNBC.

Біткойн до 11:03 кв дешевшає на 6,7% і коштує $54,359 тис., за даними CoinDesk. За останній місяць криптовалюта втратила майже 23% вартості, хоча з початку року додала близько 30%.

Раніше було опубліковано протокол засідання Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC), що відбулося 11-12 червня. Керівникам Федрезерву необхідні подальші свідчення уповільнення інфляції, щоб приступити до пом'якшення грошово-кредитної політики, йдеться в документі з документа.

Високі процентні ставки вважаються негативним фактором для біткойна, оскільки вони знижують попит на ризикові активи, зазначає CNBC.

Крім того, влада Німеччини в четвер продала приблизно 3 тис. біткойнів на суму приблизно $175 млн, за даними аналітичної компанії Arkham Intelligence. Владі, як і раніше, належать приблизно 40 тис. біткойнів, конфіскованих у рамках різних кримінальних справ.

Теги:   курс біткойн Переглядів:   131