ЮАЕК придбав одне з підприємств "Кернела"

Агро 05.07.2024    16:42

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив агрохолдингу "Південна Аграрно-Експортна Компанія" (ЮАЕК, Миколаїв) придбати одне з підприємств агрохолдингу "Кернел", повідомила прес-служба відомства у Facebook.
"Надано дозвіл на придбання ТОВ "Спільне підприємство "Південна Аграрно-Експортна Компанія" частки в статутному капіталі ТОВ "Агросервіс", що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства", - наголошується в повідомленні відомства.
Згідно з Держреєстром юросіб та фізосіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром "Агросервісу" зі статутним капіталом 28,27 млн грн є український бізнесмен Андрій Веревський.
"Агросервіс" займається вирощуванням зернових культур, розведенням птиці, виробництвом рослинних олій і тваринних жирів, а також продажем зазначених товарів.
ГК "ЮАЕК" займається вирощуванням зернових, бобових та олійних культур; розведенням великої рогатої худоби; вирощуванням насіння; виробництвом пелет із соломи; надає в оренду сільськогосподарську техніку. В обробці агрохолдингу перебуває 50 тис. га землі, його потужності одноразового елеваторного зберігання становлять близько 200 тис. тонн.
"Кернел" - виробник і експортер соняшникової олії, що працює у виробництві, експорті та внутрішніх продажах соняшникової олії, рослинництві, експорті зернових культур, наданні послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах і в портових терміналах. За даними агрохолдингу, він посідає перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%), а також є найбільшим виробником і продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні.
Найбільшим співвласником "Кернела" через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 39,28%.

Теги:   Кернел підприємство ЮАЕК Переглядів:   153

Читайте також:

08.07

За три роки в Україні уклали 254 тис. угод купівлі-продажу сільгоспземлі

08.07

Румунія має намір збільшити транзит українського зерна Дунайським коридором

07.07

Україна експортує зерно у 2,6 раза активніше, ніж роком раніше