Латвія поставить в Україну понад 2500 бойових безпілотників на 4 млн євро - Міноборони

Ринки 06.07.2024    16:40

У рамках Коаліції дронів Збройним силам України в липні поетапно поставлять черговий пакет допомоги - понад 2500 бойових безпілотників різних типів і характеристик на суму EUR4 мільйони, повідомляє Міністерство оборони Латвії.

Згідно з повідомленням на сайті відомства, перша партія з 300 безпілотників буде доставлена найближчими днями.

"Коаліція безпілотників набирає обертів. Наступною партією в Україну буде відправлено понад 2500 безпілотників, вироблених сімома латвійськими компаніями. Разом з учасниками міжнародної коаліції безпілотників ми постійно працюємо над тим, щоб постачати в Україну бойові безпілотники різної потужності відповідно до поточних потреб і вимог випробувань української армії", - сказав міністр оборони Андріс Спрудс.

Він наголосив, що одночасно здійснюються значні інвестиції в подальший розвиток і впровадження безпілотних технологій.

Цього року Міністерство оборони виділило EUR20 мільйонів на коаліцію безпілотників, із яких понад EUR10 мільйонів призначено для придбання безпілотників у латвійської оборонної промисловості.

У квітні та травні цього року Латвія відправила в Україну 135 бойових дронів і засоби радіоелектронної боротьби різної потужності на суму близько EUR1 мільйона. До кінця року Міністерство оборони продовжить закуповувати бойові дрони латвійського виробництва, насамперед FPV-безпілотники. Суми закупівель будуть розбиті на декілька партій, щоб дозволити компаніям поступово нарощувати обсяги виробництва, а також адаптуватися до мінливих технічних характеристик відповідно до вимог України.

Наразі до Міжнародної коаліції безпілотників входять 14 країн - Латвія, Україна, Велика Британія, Австралія, Німеччина, Данія, Італія, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Велика Британія, Франція, Швеція та Естонія. Загалом країни-учасниці Коаліції дронів наразі виділили понад півмільярда євро на постачання безпілотників в Україну.

Держави-члени також працюють над створенням спільного фонду, який дасть змогу швидше й ефективніше освоювати кошти на виробництво безпілотників у країнах коаліції.

Теги:   Латвія безпілотник Переглядів:   292

Читайте також:

05.10

THW передала Запорізькій області три потужні генератори

04.10

StandardAero провела IPO на $1,44 млрд за ціною вище оголошеного діапазону

04.10

Доля Ковлар Груп на ринку вогнезахисту України у 2024 році складає 60%