"Каметсталь" проводить капремонт з перефутеруванням потужного міксера

Ринки 08.07.2024    10:00

Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), проводить у конвертерному цеху один із наймасштабніших ремонтів-2024 - 45-добовий капітальний ремонт із перефутеруванням міксера.
Згідно з інформацією підприємства, агрегат ємністю 2,5 тис. тонн виконує технологічну підготовку рідкого чавуну - вирівнювання температури та усереднення хімічного складу перед його подачею в конвертерне відділення і заливкою в конвертери.
Крім того, уточнюється, що під час зупинки для виконання ремонтних робіт міксера виробництво сталі в цеху триває - переливання чавуну з чавуновозних ковшів доменного цеху в чавуновозні ковші конвертерного цеху виконується безпосередньо, минаючи міксер.
Основна частина капремонту - повна заміна вогнетривкої кладки корпусу міксера, яка з часу попереднього капремонту 2021 року відстояла свій нормативний термін служби. Наразі демонтовано старе футерування, корпус обстежено та підготовлено до футерування, до якого вже приступили фахівці-підрядники. Загалом планується оновити 550 куб. м кладки.
Під час капремонту також відновлюється ключове обладнання, ремонтні втручання, які можливі тільки в період повної тривалої зупинки агрегату. Ці роботи виконують фахівці цеху з ремонту металургійного обладнання "Метінвест-Промсервісу" і ремонтних служб конвертерного цеху.
Своєю чергою працівники електро- та енергослужби також розпочали комплексний ремонт і обслуговування аспіраційної системи міксера - відновлюється електродвигун потужністю 930 кВт, проводиться ретельна ревізія аспіраційного тракту - заслінок, електроапаратури, вузлів димососа і т.д.
"Не дивлячись на економічні, технічні та логістичні складнощі воєнного часу, компанія інвестує у відновлення важливого обладнання "Каметсталі", від надійного функціонування якого залежить стабільна та ефективна робота конвертерного цеху і всього підприємства. Якісне виконання планового капремонту міксера дасть змогу подовжити термін його експлуатації та максимально наблизити роботу агрегату до паспортних характеристик", - наголошується в прес-релізі.
"Каметсталь" створена на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).
Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.

Теги:   капремонт Каметсталь Переглядів:   125

Читайте також:

05.10

Швейцарська компанія допоможе з розмінуванням Київської області

05.10

Галина Герега вже контролює понад 50% голосів у польській Intersport

05.10

З початку 2024 року в Україну в'їхало близько 5 тисяч громадян Індії