"Метінвест" проводить оптимізацію виробничих процесів на своїх ГЗК

Металургія 08.07.2024    13:52

Гірничо-металургійна група "Метінвест" проводить оптимізацію виробничих процесів на своїх гірничо-збагачувальних комбінатах (ГЗК) залежно від поставок електроенергії та її вартості.

"Із середини березня 2024 року Росія посилила атаки на українську енергетичну інфраструктуру, що призводить до серйозного дефіциту е/е. У відповідь "Метінвест" відновив імпорт е/е для деяких своїх українських підприємств. З огляду на високий попит на імпортовану е/е від декількох економічних агентів у країні та обмежені місцеві поставки, витрати на е/е стали істотним фактором під час ухвалення управлінських рішень щодо оптимального використання та конфігурації українських активів групи", - йдеться в біржовому повідомленні компанії.

При цьому наголошується, що, зокрема, управлінські рішення ухвалюються з урахуванням ефективності діяльності залізорудних активів як єдиного цілого і включають перерозподіл обсягів виробництва між різними активами всередині даного підрозділу з урахуванням наявності е/е, її вартості та інших факторів, щоб забезпечити ефективний виробничий процес.

Як повідомлялося, "Метінвест" впроваджує нову модель роботи криворізьких видобувних підприємств, об'єднуючи під єдиним керівництвом гірничо-збагачувальні комбінати в Кривому Розі.

"В умовах нинішніх викликів, не маючи об'єктивної можливості вивести завантаженість ГЗК на оптимальний рівень, ми шукаємо ефект від об'єднання їхніх можливостей і бізнес-процесів. Для цього компанія розглядає ГЗК не як окремі потужності з окремими командами, а як один великий виробничий майданчик і одну велику команду і намагається використовувати переваги кожного ГЗК в єдиному технологічному ланцюжку", - пояснював раніше генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

За його словами, створення єдиного адміністративно-управлінського центру, консолідованого ГЗК, значно спростить, прискорить і збільшить ефективність цих процесів, а також посприяє створенню нових синергійних зв'язків між підприємствами.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Теги:   ГЗК Метінвест оптимізація Переглядів:   133

Читайте також:

19.07

Amplats скоротила випуск платиноїдів на 5%, ціни впали на 24%

18.07

«Каметсталь» проводить ремонт однієї з турбоповітродувок

18.07

«Запоріжсталь» виділила 2 млн грн на модернізацію транспорту