Ринки акцій найбільших країн АТР знижуються на торгах у понеділок

08.07.2024    11:46

Ринки акцій найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) в основному знижуються на торгах у понеділок, інвестори оцінюють і чекають на статдані.

Китайський індекс Shanghai Composite знижується на 0,5%, гонконгський Hang Seng - на 1,5%.

Список лідерів падіння у складі Hang Seng очолюють акції Orient Overseas (International) Ltd., що втрачають у ціні 6,2%.

Папери Nongfu Spring дешевшають на 4,6%, Wharf Real Estate Investment - на 4,3%, Wuxi Biologics (Cayman) Inc. - на 4,1%, Xinyi Solar Holdings - на 3,9%, BYD Electronic (International) Co. і Galaxy Entertainment Group - на 3,8%, China Mengniu Dairy - на 3,7%, WuXi AppTec - на 3,4%, Techtronic Industries - на 3,3%.

Водночас помітно збільшується капіталізація Zhongsheng Group Holdings (+2,1%), China Unicom (Hong Kong) Ltd. (+1,5%), Hengan International Group (+1%) і China Petroleum & Chemical Corp. (Sinopec) (+0,8%).

У четвер будуть опубліковані офіційні дані про червневу динаміку споживчих цін і цін виробників у Китаї.

Значення японського Nikkei 225 майже не змінюється.

Профіцит рахунку поточних операцій Японії в травні підвищився до 2,85 трлн ієн ($17,74 млрд) порівняно з 2,01 трлн ієн роком раніше, повідомило міністерство фінансів країни. Аналітики в середньому очікували позитивне сальдо на рівні 2,45 трлн ієн. Профіцит рахунку фіксується вже 16-й місяць поспіль.

Тим часом середній розмір зарплат у країні збільшився позаминулого місяця на максимальні з січня 1,9% після зростання на 1,6% у квітні, згідно з даними міністерства охорони здоров'я, праці та добробуту. Ринок прогнозував підйом на 2,1%.

Істотніше за всіх у складі Nikkei 225 втрачають у ціні папери Yaskawa Electric (-4,4%).

Акції промислової Hitachi Zosen дешевшають на 3,4%. Компанія заявила, що два її підрозділи змінили дані про випробування суднових двигунів, щоб показники споживання палива відповідали вимогам замовника.

Ринкова вартість Kawasaki Kisen Kaisha скорочується на 4%, Ricoh - на 3%, Sumitomo Pharma і DIC Corp.- на 2,7%, Kansai Electric Power - на 2,6%, Oriental Land, Toho і Nippon Yusen K.K. - на 2,4%.

Ціна паперів Taiyo Yuden підвищується на 2,9%, NEXON і SMC Corp.- на 2,2%, Daiichi Sankyo і Ajinomoto - на 1,7%, Toray Industries - на 1,6%, Daikin Industries і SoftBank - на 1,5%.

Значення південнокорейського індексу Kospi зменшується на 0,1%.

Котирування акцій Kia Corp. знижуються на 1,4%, SK Hynix - на 1,1%.

Ціна паперів Samsung Electronics і Korean Air Lines збільшується на 0,2%, Posco - на 0,1%, Hyundai Motor - на 0,7%.

У четвер Банк Кореї проведе засідання щодо процентної ставки.

Австралійський S&P/ASX 200 втрачає 0,7%.

Профіцит австралійського балансу зовнішньої торгівлі товарами в травні скоротився до 5,77 млрд австралійських доларів ($3,87 млрд) порівняно з переглянутими вниз 6,03 млрд доларів місяцем раніше, повідомило Австралійське бюро статистики (Australian Bureau of Statistics, ABS). Ринок у середньому очікував позитивне сальдо в розмірі 6,68 млрд доларів.

Обсяги житлового кредитування в Австралії в травні скоротилися на 2% у помісячному порівнянні, до 18,13 млрд австралійських доларів ($12,23 млрд), повідомило Австралійське бюро статистики (Australian Bureau of Statistics, ABS). У квітні вони збільшилися на переглянуті вгору 4,5%. Ринок у середньому очікував підйому на 2% позаминулого місяця.

Капіталізація BHP скорочується на 2,2%, Rio Tinto - на 2,6%.

Теги:   АТР акція Переглядів:   115